2024 yerel seçimlerle ilgili olarak AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

‘İSTİFAMI AÇIKLIYORUM’

Çetin, “Saygıdeğer basın mensupları, çok kıymetli arkadaşlar. Hepiniz hoş geldiniz. malumunuz ben Tekirdağ Süleymanpaşa’da dört buçuk yıldan bu yana ilçe başkanlığı görevini yürütmeye çalışıyorum. Bilgim, becerim kadar bu davamıza katkı sağlıyorum. Bunu bizzat görüyoruz, yaşıyoruz tabii insanların bu iltifatını, itimatını da lütuf sanmıyoruz. Bu güvene layık olmak adına da daha fazla çalışıyor ve çaba sarf ediyoruz. İnsan hayatında olduğu gibi siyasi hayatımızda da bir olduğu gibi bir nihayeti, bir sonu doğuruyor. İşte siyasette de bizden sonra bu göreve layık olacak birçok insanlar var teşkilatımızda. Biz tabii teşkilat olarak istişare kültürüne açık ve bu kültürden gelen insanlar olarak yarın Allah izin verirse ben istifamı bugün itibariyle açıklıyorum” dedi.

‘2024’DE GÖREV VERİLİRSE ONA DA TABİLİBİZ’

Çetin, “Partimiz hangi kademede bize görev verirse versin tabii herkesin gönlünde de bir aslan yatıyor. Bunu da inkar etmemiz mümkün değil. Ne oldu da dört buçuk yıldır yaptığınız bu görevi bugün sonlandırma ihtiyacı hissediyorsunuz diye tabii olarak sorabilirsiniz. Sizin duygularınızla tercüman olmak adına sordum. Ben sormuş kabul ediyorum. Bizim genel merkezimiz 2024 dolayısıyla ben bu manada kendime bir rol biçiyorum. İnşallah bu konuda somut adımlarımı birincisini bugün atıyorum. O gün günü geldiğinde de bize nasıl bir görevi uygun görüyorlarsa buna da talibiz” dedi.

‘BELEDİYENİN KAYBEDİLMEMESİ İÇİN ÇABALARIM OLACAKTIR’

Çetin: Bundan dolayı buraya teşriflerinizden dolayı başta hanımefendiler olmak üzere her birinize şükranlarımı arz ediyorum. Bazı şeyleri edinmek, kazanmak gerçekten çabayı gerektiriyor, çalışmayı gerektiriyor. Az önce de söylediğim gibi Süleymanpaşa Belediyesi 2019 yılında Cüneyt Yüksel’in belediye başkanlığıyla birlikte kazanılmış bir belediye. Biz bu belediye başkanlığını kaybetmek istemiyoruz istişare yapacağız. Kim aday olursa olsun 2024’de bir mahalle başkanı kadar iştahla bir ilçe başkanı kadar sorumlulukla bunun tekrar kaybedilmemesi, tekrar aynı başarının devam etmesi yönünde çabalarım olacaktır. Bunu sizin aracılığınızla da kamuoyunu da şahit kılıyorum. Tek derdimiz vardı. Süleymanpaşa’nın daha iyiyi, daha güzel, daha yaşanılır bir şehir olması adına siyaseten, belediye meclis üyesi olarak, teşkilat mensubu olarak katkı sağlamaya çalıştım. Ben katılımınızdan dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Sorularınız varsa cevaplamak isterim. Tekrar saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.

ADAYIM VEYA DEĞİLİM DEMEDİ

Adaylıkla ilgili soruya Çetin, “Ben Buna layık birisiyim. Benden başka kimse layık değildir demiyorum. Ben tekrar ediyorum. İstişareye açık biri. Bu kültürden gelen ve teşkilatın da bu kültürde hareket ettiğini bildiğimden dolayı yaklaştığında bu konuda somut adımlarımı görecektirsiniz. Dolayısıyla teşkilatın bana nasıl bir rol biçtiğiyle alakalıdır” dedi.

Editör: Fatih ERGE