HABER: FATİH ERGE

Tekirdağ'da her gün yeni bir kulis bilgisiyle gündem değişiyor. Kamuoyunu meşgul eden isimler bir bir elenirken, son düzlükte aday olma ihtimali olan iki isim üzerinde duruluyor. Son kulis bilgilerine adaylardan biri AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığına resmi başvuruda bulunan tek aday adayı olan Dr. Tekin Yenigün. Diğer adayın ise TBMM bir önceki dönem başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop olduğu konuşuluyor.

AK PARTİ MUTLAK KAZANMAK İSTİYOR

Ak Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Tekirdağ'da mutlak zaferi hedefleyen bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. 15 Ocak'ta yapılacak açıklama ile birlikte, Ak Parti'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı netleşecek ve seçim süreci daha da hız kazanacak.

DR. TEKİN YENİGÜN AK PARTİ GÜNDEMİNDE

Dr. Tekin Yenigün Tekirdağ'da önemli bir isim olarak öne çıkıyor. Yeşil enerji ve gastronomi alanlarında deneyimli isim Dr. Tekin Yenigün'ün Tekirdağlılara yönelik vaatleri arasında Saray'dan Şarköy'e raylı sistemlerle tüm ilçeleri birbirine entegre etme, sanayi üretimi, tarım ve kültür/turizm konularında devrim niteliğinde projeler bulunuyor. Bu vaatler, MHP ile ilişkilerinin de çok kuvvetli olduğu bilinen Yenigün'ü gündemde kalmasını sağlıyor.

GÜNDEMDE OLAN BİRÇOK İSİM ELENDİ

AK Parti'nin Tekirdağ Büyükşehir adayı olma ihtimali olan birçok isim elendi. Tekirdağ’da seçimin ve siyasetinin seyrini değiştirecek tercih için az zaman kaldı.

15 Ocak’ta, TBMM'nin bir önceki dönem başkanı olan Devlet Büyüğümüz Mustafa Şentop ile Tekin Yenigün arasında bir kararın açıklanacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, yıllardır Türkiye’ye büyük hizmetleri olan Prof. Dr. Mustafa Şentop’un siyasette ‘Tekirdağ’ın abisi’ olarak kalmayı tercih edeceği konuşuluyor.

Editör: Fatih ERGE