Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü sebebiyle asker üniforması ve elinde Türk bayrağıyla Çanakkale’ye yürüyen Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, Tekirdağ’a ulaştı.

Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, 5 yıldır Çanakkale’ye yürüyor. Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle bu yürüyüşü geleneksel hale getiren Gümüş, üzerinde dönemin asker üniforması ve elinde Türk bayrağıyla iki hafta sürecek yaklaşık 400 kilometrelik yolculuğunun 4’üncü gününde Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’ya ulaştı.

Saffet Gümüş; ‘’Sevdamız vatan, sevdamız millet, sevdamız bayrak dedik. Dün olduğu gibi bugünde bayrağımızı elimize aldık, Atamıza gidiyoruz. Çünkü yokluklar ve sefillikler içerisinde bize bu vatanı, bu bayrağı emanet ettiler. Allah bizlerden Çanakkale ruhunu eksik etmesin diyorum. Yolumuz uzun, yolumuz çetin, yoruluyoruz, üşüyoruz karlı, buzlu yollarda. Ayaklarımın altı patladı, feda olsun. Çünkü onlar bizden daha çok zorluklar içerisinde bıraktılar bu toprakları, bu toprakları korumaya, sahip çıkmaya çalışacağız. Gençlere diyorum ki ‘Gençler lütfen Çanakkale ruhunu Allah sizlerden eksik etmesin, vatana, bayrağa, devlete sahip çıkın.’’ Bugün 4 günümüz Tekirdağ’a geldik, nasip olursa 18 Mart’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir’den almış olduğum emaneti kendisine teslim edeceğim. Oradan tekrar geri dönüş yapacağız İstanbul’a’’ dedi.

Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, yolda kendisini karşılayan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar’a Türk Bayrağı hediye etti.

Ajans Tekirdağ 

Editör: Fatih ERGE