2 DÖNEM MECLİS ÜYELİĞİ YAPTIM, BELEDİYE NASIL YÖNETİLİR ÖĞRENDİM

Yüce:  Tekirdağ doğumluyum, ilk ortaya lise eğitimimi burada tamamladım. İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesinde üniversite eğitimimden sonra 10 yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yaptım. 2006 yılında da yeminli mali müşavir oldum. 2006 yılından günümüze kadar yeminli mali müşavir olarak çalışıyorum. Tekirdağda çok kısa siyasi olarak da geçmişimden bahsedeyim. 2004 yılında belediye meclis üyesi oldum. 2009 yılına kadar ondan sonra 2009 yılında da tekrar belediye meclis üyesi olarak seçildim. 2004 yılındaki ilk dönem muhalefet belediye meclisi üyeliydi. 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adem Dalgıç başkanımızla beraber seçimi kazanmasıyla ve birlikte iktidar ayağında belediye meclisi üyeliği yaptım. Bu dönemde plan Bütçe Komisyonu ve denetim komisyonu başkanlıkları yaptım. Belediyecilikle ilgili bütün bilgi, beceri ve donanımımın kazanıldığı dönemdi. O dönem bir ilçe belediyesinin o zaman Tekirdağ belediyesiydi ama şu anki tanımıyla bir ilçe belediyesinin nasıl yönetilmesi gerektiği, hangi adımların uygulanması gerektiği, projelerin nasıl fonlanması gerektiği konusundaki bütün. Alt yapımı mesleki hayatımın da getirdiği katkılarla o dönemde tamamlamış oldum. 2014 döneminde sevgili Ekrem eşkinat başkanımızın döneminde belediyeye dışarıdan destek verdim. Neden dışarıdan destek verdim? Belediye meclis üyeliğine devam etmedim çünkü benim kendi şahsi görüşüme göre bir görev en fazla 2 dönem yapılmalı. Ben buna yürekten inanıyorum ve bu ülkenin aslında toplumun tüm yönetsel bölümlerinde dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden belediye meclis üyesi olarak devam etmedim ama ekran başkanı kendi mesleki birikimimle ve belediyecilik deneyimimle dışarıdan destek verdim işte.

 ‘20 YILDA ÇOK TECRÜBE EDİNDİM SÜLEYMANPAŞA İÇİN YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR’

Yüce:  O dönemde ki mutlu kentlerin belediyeye kazandırılması. Personele Aş’nin, Tarım Aş’nin yapılandırılması hususlarında önemli rol oynadım. 2020’den beri de Tekirdağ büyükşehir belediyesinin bütün şirketlerinin danışmanlığını yapıyorum. Burada da Kadir başkanımızla sevgili Kadir Albayrak başkanımıza destek veriyorum. Yapısal bir takım problemleri giderdik. Raporlamaları belirgin hale getirdik. Dolayısıyla şirketler daha aktif, daha eşler hale geldi. Bu arada tabii Büyükşehir Belediye senin de nasıl karar aldığını, neler yaptığını, hangi önceliklerle? Topluma bakışı olduğunu, net gözlemleme fırsatının olduğu yani bu 20 yıllık süreç içinde içinde siyasi olarak belediyecilik ayağında oldukça fazla donanım elde ettim. Mesleki olarak da zaten Tekirdağ’da ve Trakya bölgesinde zaten yüzlerce binlerce kişiye iş imkanı sağlayan firmalara hizmet vermekteyiz. O anlamıyla Tekirdağ’ın içinde Tekirdağ faydalı olacağımız düşüncesiyle aday adayı olduk. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nden partimden.

 ‘DEPREM BÖLGESİNDE YAŞIYORUZ, BU KONUDA ÇOK GERİ KALDIK’

Yüce:  Yapılacak çok şey var. Yani Tekirdağ’ın sorunlarını Süleymanpaşa’nın sorunlarını Tekirdağ’da yaşayan Süleymanpaşa’da yaşayan bütün insanlarla beraber gözlemleyebiliyoruz. Yani bunun için sorunlar. Sorunları olan bölgede yaşamak gerekmiyor. Ya iyi bir gözlem yeteneğiniz kenti dinleyen kentin sorunlarını algılayan bir bakış açınızla bunları çözebiliyorsunuz. En önemli husus, yüzlerce proje sayabilirim. Dünyada bununla ilgili çok örnek var. Bu örneklerden yola çıkabiliriz ama ben gerçek anlamıyla esas problemin. Kentin katılımcı anlayışla gerçek anlamda katılımcı anlayışla yönetilmesiyle çözüleceğine inanıyorum. Deprem önümüzde çok büyük sıkıntı yani. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Kendimizle ilgili bu konuda beklenenden çok geride kalmış durumdayız. Daha yapı stoğumuzla ilgili net bilgiler yok. Hep bir hazırlıklar yapılıyor ama yapılan hazırlıklar baktığımızda. Enkaza yönelik hazırlıklar aslında depreme yönelik hazırlıklar da olmuyor. En önemli sorunumuz aslında majör sorunumuz bu. Bununla ilgili işte güvenlik vizyonunu oluşturmamız lazım. Dirençli yapılar yapmamız lazım. İşte ada parsel ve mahalle bazlı dönüşümleri büyük şehirle birlikte koordineli olarak gerçekleştirmemiz lazım.  İnsanların mutlu, huzurlu ve güvenle geleceğe bakacağı bir kent yaratmak lazım. Bunu tek başınıza yapma şansınız yok. Bunu öncelikle iyi bir ekip, ondan sonra da kent paydaşlarıyla birlikte karar vererek yapmanız lazım gene. Her şeyin başı ekonomi şu an içinde yaşadığımız ekonomik sıkıntılı dönemi biliyoruz ve krizden dolayı insanların öncelikli sorunu geçim derdi iken tenceresinin kaynaması iken burada gidip çok yüksek maliyetli, daha üst yapıya ilişkin yatırımların ön plana alınması çok doğru bir tercih olmayacaktır. Belediyeyi kullanarak yerel yönetimleri kullanarak. Kent ekonomisinin canlanmasıyla oluşturulacak kaynaktan bunun 35 tane ayağı var. Onların hepsini zamanı geldiğinde paylaşacağım. Burada yaratılan katma değerden kentin özellikle dar gelirli grubunun pay almasını sağlamak ve insanları o anlamıyla yaşadıkları ekonomik sıkıntılarda biraz olsun pansuman etkisi yaparak daha huzurlu ve mutlu hale getirmek gerekir diye düşünüyorum.

‘DONANIM VE BİRİKİMİN İLE UZLAŞIYI SAĞLAYACAĞIM’

Yüce: Tabii bunlar hepsi sıralamalı olacak yani. Tabii ki yani bizim Cumhuriyet Halk Partimiz zaten bir ve bütün olmasına rağmen böyle seçim dönemlerinde özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetsel becerisinden dolayı birden fazla aday çıkabiliyor bazen. Geçirdiğimiz. Kongre süreçlerinde yaşanan olaylar biraz gerginlik yaratmış gibi dursa da. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki üyelerin ve örgütlerin rasyonel düşüncesiyle bu işler çözümleniyor. Ben de buna inanıyorum yani bu donanım, birikimim ve insan ilişkilerimde bu birlikteliği ve bu uzlaşıyı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu yönde çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Zaten örgütün desteğini örgütün bütünlüğünü sağlayamadan bir yerel yönetimde çok başarılı olma şansınız da yok. Yerel yönetimlerin parti örgütleriyle bağlı olduğu parti örgütüyle muhakkak uyum içinde çalışması lazım. Bunu becerebilecek, bunu devam ettirebilecek belediye organizasyonuyla örgüt yapısını karıştırmadan her ikisinin fonksiyonlarını dikkate alarak bu süreci götürebilecek kişiler lazım. Ben bu kişilerden biri olduğuma inanıyorum sorunuza bu anlamda tabii ki. Gereken neyse benim tarafımdan yapılacaktır diye cevap veriyorum.

Editör: Fatih ERGE