Medya kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Türkiye’deki tüm Üniversitelerin Basın, Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim ile ilgili Birimlerinin katılım gösterdiği etkinlikte Üniversitemizi, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK ve Taylan VIRACA panele katılım sağlayarak temsil etti.

TRT Haber’den canlı yayınlanan panelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin ALTUN, “Toplumun haber alma hakkını eksiksiz ve sağlıklı bir şeklide karşılamak, ancak ve ancak doğrulukla yapılan habercilikle mümkündür. Hakikat, medya etiğinin de temelini oluşturan asli bir kavramdır. İster konvansiyonel mecralarda ister dijital mecralarda yapılsın, haberciliğin tek amacı ‘hakikat’ olmalıdır. Biz dezenformasyonla mücadeleyi milli bir vazife olarak görüyoruz. Hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘İletişim Seferberliği’ çağrısı çerçevesinde daha temiz, daha güvenilir ve daha itibarlı bir iletişim ortamı oluşturacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid SOBACI ise “Teyitli bilgi paylaşımı, kamu yararı ve toplumsal gözetme, özel hayatın gizliliğini koruma, cevap ve düzeltme hakkına saygılı olma, olağanüstü hallerde sağduyulu ve sorumlu davranma gibi medya etik ilkelerinin, sosyal medya mecraları için de geçerli olması hayatidir” dedi.

Sonrasında panelin ‘Medya ve Etik: Dezenformasyon, Mahremiyet ve Kurgusal Gerçeklik’ başlıklı ilk oturumuna geçildi. Panel, ‘Yeni Nesil Medyada Haber Etiği’ başlıklı 2. oturumun ardından sona erdi.

Editör: Fatih ERGE