İş dünyasındaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınan Çebi'nin vefatı Tekirdağ iş dünyasında derin üzüntüye neden oldu.

Vefatını aile bireyi Kadir Çebi Sosyal medya paylaşımı ile duyurdu.

Yaşar Kaptan Çebi'nin ailesine, sevenlerine ve Tekirdağ iş dünyasına başsağlığı diliyoruz.

YAŞAR KAPTAN ÇEBİ KİMDİR?

Yaşar Kaptan Çebi, 1936 yılında Trabzon Sürmene'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı ise Nazmiye'dir. 1960 yılında Trabzon'un Çomlekçi Mahallesi'nde küçük bir dükkanda hurda demir ticaretine başlayan Çebi, daha sonra ticaret hayatına İstanbul'da devam etti ve burada işlerini geliştirdi. 1965 yılında Karabük'te ilk haddehânesini kuran Yaşar Kaptan Çebi, üretim faaliyetlerine 1985 yılında Çorlu'da kurduğu tesis ile devam etti.

Bu gün Türkiye'nin ilk 50 firması içerisinde yer alan şirketini büyütme çalışmalarını ara vermeden sürdüren Yaşar Kaptan Çebi,1995 yılında Marmara Bölgesi'nde bölgenin ilk özel limanının denizcilik sektörünün hizmetine sunarak, ardından ise yine aynı bölgede bir milyon ton kapasiteli modern bir izabe tesisini de üretime başlattı. Yaşar Kaptan Çebi'nin demir-çelik üretmek maksadıyla 1964 yılında Karabük'te temellerini attığı Kaptan Şirketler Grubu bugün, bünyesindeki yedi şirket ve 1500'e yakın çalışanıyla Türkiye Demir Çelik Sektörünün öncü üretici ve ihracatçı kuruluşları arasında. Hayırsever kişiliği ile bilinen ve başta eğitim faaliyetleri olmak üzere toplumsal projelere yaptığı katkılar nedeniyle sayısız ödül ve devlet üstün hizmet madalyasına layık görülen Kaptan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi, bir dönem Kardemir Karabükspor ve Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanlığı da yaptı.

Kaynak: biyografikarabuk

Editör: Fatih ERGE