Federasyon Başkanı Türüncü video paylaşımında Türkmeneline ve Türk Dünyasına seslendi. 

"Aziz Türken milleti ve Türk Dünyasının her yerinde yaşayan ve dünyanın tüm bölgesinde yaşayan soydaşlarımıza seslenmek istiyorum.

Bugün Anavatanımız Türkiye’de büyük bir deprem faciası meydana gelmiştir. Ne yazık ki çok sayıda ölü ve yaralılarımız var buradan bütün hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar ve kurtarılmaya bekleyenlere de bir an önce ulaşılmasını diliyoruz.

Ancak burada tabi ki bu soğuk şartlarda özellikle depremin yaşandığı 10 ilimizde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Oradaki insanlarımız özellikle pek çok malzemeye ihtiyaç duymaktadır, biz Irak Türkmenleri olarak hem Irak’ta ki siyasi partilerimiz hem Sivil Toplum Örgütlerimiz aynı zamanda Türkiye’de ki Sivil Toplum Örgütlerimiz Türkmeneli Dernekler Federasyonu olarak bize bağlı dernekler birlikte başta İstanbul olmak üzere Ankara, Eskişehir ve Antalya’da yardım kampanyaları düzenlemiş bulunmaktayız. Yardımları toplayıp bölgeye göndereceğiz. Özellikle ihtiyaç duyulan malzemeler uyku tulumları, battaniye, çadır, çocuk maması, çocuk bezi, eldiven atkı, kışlık kıyafetler, gıda vs bütün ihtiyaçlar için bir liste oluşturacağız, elinden gelen tüm dostlarımızdan özellikle bütün Türkmen soydaşlarımdan ve dünyanın her yerindeki Türk Dünyasından bu kampanyaya, bu yardım çağrısına destek olmalarını bekliyoruz. Yardımlarımızı inşallah bir an önce toplayıp bölgeye ulaştıracağız, buradaki insanlarımıza bir nebze olsun bizim de desteğimizin olmasını isteriz.

Aynı zamanda şu anda Irak Türkmen doktorlarından oluşan bir ekip yola çıkmış bulunmaktalar. Başta Dr. Aydın Ayatlı önderliğinde heyet şu an bölgeye varmak üzere özellikle Adana ve Adıyaman’da ki yaralılar için, yetişebilirlerse diğer illerde ki yaralılara da yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Tabi biz federasyon olarak yanımızda ki dernekler ile birlikte bütün gücümüzle bu kampanyaya destek vereceğiz. Çünkü Anavatanımız Türkiye uzun yıllardan beri her zaman Irak Türklerinin yanında olmuştur, Türk Dünyasının yanında olmuştur pek çok ülkeye her türlü felakette, sıkıntıda, savaşta, depremde, selde, terör eylemlerinde her zaman kapılarını, kucağını açmıştır yaralılarımıza yer vermiştir, öğrencilerimize Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim imkanı sağlamıştır ve bölgeye sürekli olarak her sıkıntıda yardımlarını herkesten önce Anavatanımız Türkiye ulaştırmıştır. Onun için bugün bizim üzerimize düşen bu ulvi görevi yerine getireceğimizden eminim.

Türkiye Cumhuriyetinin bütün Türk halkına bir kez daha geçmiş olsun diliyorum, Türkmeneli ve Türkiye birdir ve Türk Dünyası da Türkiye’nin yanındadır." 

Editör: Fatih ERGE