AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı bütçesi üzerine AK Parti grubu adına konuşma gerçekleştirdi.

2023 yılı bütçesinin Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Yel, Jandarma, polis ve korucular sayesinde terörün günümüzde bitme noktasına geldiğini söyledi.

Milletvekili Yel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

2000’li yılların başlarında güzel vatanımızın, güzel bir köşesinde yer alan Şırnak ilimizin Vali yardımcılığı görevinde bulunmaktaydım. Bu dönemde Cudi Dağı’nın, Gabar Dağı’nın karanlık emeller içerisinde bu ülkeye, diz çöktürmek isteyen hain terör örgütleri mensupları tarafından bir şekilde işgal edildiğini ne yazık ki üzüntü içerisinde izlemekteydim. Cudi, Gabar, Namaz Dağı ağlıyordu. Ama bu milletin içinden bir adam çıktı. Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan. ‘O karanlık emellerine, bu milleti hiçbir şekilde diz çöktürmeyeceğiz ve milletin dışında hiçbir güçten, iradeden teminat almayacağız’ diyerek, bu millete hizmetkar olarak, terör olayında da makus talihi yenerek, milletin gülerek ve emin adımlarla geleceğine, aydınlık yarınlarına bakmasına vesile olduk. Nasıl ki; Cudi de Gabar da karanlık emellere alet olanlara bu topraklar kapalıysa, 2023 yılı seçimlerinde mecliste onların gölgelerine de buraları dar edeceğiz.
Aziz milletimiz, onları karanlık emellerinde boğmayı ve onların ellerine fırsat vermeden, milletimizin aydınlık yollarına devam etmesine devam edecektir. Diyoruz ki tarihin dilinden düşmez bu destan. Denizler gazidir, dağlar kahraman. Her taşı yakut olan bu vatan, can vermiş sırrına erenlerindir. Can verme sırrına eren jandarmamızın, polisimizin, korucumuzun sayesinde günümüzde artık terör bitti diyoruz. Bundan sonra gidecek yeriniz yok. Ya teslim olacaksınız ya da sonunuz sarı torbalar olacak. Bizler sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Cumhur İttifakı ile birlikte adı gibi vakur, asil olan Devlet Bahçeli ve sayın Mustafa Destici ile beraber hedef 2023, 2053, 2071 diyoruz. Emim adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Azim ve kararlılığımız içinde bu yüce milletin duygularıyla dalga geçilemeyeceğini, yalanlarınızla , yanlış adımlarınızla bu millete istikamet çizemeyeceğinizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Editör: Fatih ERGE