Havanın 35, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü kentte, serinlemek isteyenler sahilleri tercih etti.

Vatandaşlardan bazıları plaj şemsiyelerinin altında oturdu, bazıları ise güneşlendi.

Sıcak hava, kent sakinlerine bunaltıcı bir gün yaşatırken, Kumbağ'da denize girerek serinlemeye çalışanların yoğunluğu arttı.

Kent merkezinde ve caddelerin sıcak hava nedeniyle sakin olduğu gözlenirken, bunalan vatandaşların ağaç gölgeleri, yeşil alanlar, çay bahçeleri ve kapalı alanları tercih ettiği görüldü.

Kentte seyyar satıcılık yapan Hakkı Işıklar, AA muhabirine, sıcakların birkaç gündür çok bunaltıcı olduğunu söyledi.

İnsanların bu havalarda çok dışarı çıkmadıklarını ifade eden Işıklar, "Biz de ekmek parası için çalışmaya devam ediyoruz. Burada şemsiyenin altında korunmaya çalışıyoruz. Hava çok sıcak, çok nem var ister istemez zorlanıyoruz. Mücadele etmek zorundayız. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.

Çay ocağında çalışan Sadi Karakaş, sıcak havanın çalışma şartlarını zorlaştırdığını dile getirdi.

Sıcak havada çay ocağında durmanın çok zor olduğunu aktaran Karakaş, sipariş gelene kadar ocağın dışında ve gölgelik alanda beklemeye çalıştığını belirtti.

Karakaş, çay yerine daha çok soğuk meşrubat siparişi aldıklarını belirterek, “Bunaltıcı sıcaklar çok bugünlerde. Esnaf çağırdığı zaman soğuk meşrubat götürüyoruz. Bu sıcak havada zorluk çekiyoruz. Çay satışlarımız durdu. Havalar sıcak olduğundan çalışan olarak zorluk yaşıyoruz. İnsanlar sıcak olduğundan evden çıkmıyor." diye konuştu.

Editör: Fatih ERGE