Haber: Fatih Erge

Şarköy'ün Uçmakdere Mahallesini turizme kazandırma çalışmaları kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Miras Atölyesi II projesi  ödenek yetersizliğinden tamamlanamıyor.  Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre 3 yıldır kapısına kilit vurulan tarihi ahşap evler bakımsıklıktan dökülmeye başladı. Bir an önce tarihi ahşap binaların faaliyete geçmesini bekleyen köylüler ahşap binaların boş tutulmasına üzülüyor. 

HER İKİ EVDE DE DÖKÜLMELER VAR

Uçmkaderede restore edilen 2 tarihi ahşap evin dezenfermasyona uğradığı, her iki evde de dökülmelerin başladığı gözlendi. 

3 Yıldır boş tutulan ahşap evlerde gözle görünür dökülmeler yaşanmakta, ahşap koruyucu boyaların işlevini yitirdiği anlaşılmakta.   

Konuyla ilgiili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilgili biriminden gelen yazılı açıklamada:

JAPONYA'DAN HİBE BEKLENİYOR

"Tekirdağ İli Şarköy İlçesi Uçmakdere Mahallesinde Miras Atölyesi II kapsamında restore edilen iki tarihi binada uygulanacaktır. Bu iki yapıyı bölgeye kazandırmak özellikle kırsalda yaşayan kadın üreticilerimizin hizmetine sunarak kadın istihdamını arttırmak adına konuk evi, yöresel ürün satış mağazası ve eğitim merkezi yapmak şeklinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından uygulamaya geçilmesi planlanmıştır. Binalardan biri konuk evi diğeri ise yöresel ürün satış mağazası ve eğitim merkezi olarak hizmet gösterecektir. Bu projeden alınacak hibe ile birlikte bu iki binanın tefrişatı tamamlanacaktır. Projeye destek sağlamak amacıyla “Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Destek Sağlama Hibe Programı”na Şubat 2023 ayı içerisinde başvuru yapılmıştır. Ön değerlendirme sonuçları Mayıs-Haziran 2023 ayı içerisinde açıklanacak olup projenin başarılı bulunması halinde 2024 yılı içerisinde uygulamaya geçilecektir.Uçmakdere mahallemizde devam eden yapım işlerinde yarım kalan veya duraksayan işimiz bulunmamaktadır." 

Editör: Fatih ERGE