Süleymanpaşa İlçesi Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapılan açıklamaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, birçok STK ve dernek temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, yaptığı açıklamada, yaşama hakkının tüm canlıları kapsayan en temel ve vazgeçilmez hak olduğunu vurguladı. Başol, "Yeryüzünde yaşayan tüm canlılar acı duygusunu hisseder. Hayvanların yaşam, özgürlük ve acı çekmeme hakkına sahip olduğuna duyduğumuz inanç, bize dayatılan bu yasa tasarısını şiddetle kınamamızı gerektiriyor" dedi. Başol, hayvanların kendi rızalarıyla özgürlüklerinden vazgeçmediklerini, insanların onları esir ederek sokak hayvanları sorununu yarattığını ve şimdi bu hatayı düzeltmek yerine yok etmeye yönelindiğini ifade etti.

 ‘Kapalı Kapılar Ardında Değişiklik Planlanıyor’

Açıklamayı okuyan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bedia İlerler, bazı iktidar milletvekillerinin yasa değişikliğinin meclis tatile girmeden yapılacağını söylediğini, ancak Tekirdağ Milletvekillerinin bu konuda önlerine hiçbir şeyin gelmediği yönünde açıklama yaptığını belirtti. İlerler, "Bu taslak hazırlanıyorsa, ortada bir gerçek var. Konu ile ilgili hiç kimseden görüş alınmamış. Biri çıkıp 'bitirin işlerini' demiş, kapalı kapılar ardında 5199 sayılı yasada değişiklik planlıyorlar" dedi.

Sokak hayvanlarının uyutulmasının kanunun ruhuna ters olduğunun altını çizen İlerler, "İsmi Hayvanları Koruma Kanunu… Peki bu kanunun neresine öldür emri yerleştireceksiniz?" diye sordu.

Editör: Fatih ERGE