İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığında il başkanı Gökhan Metiner’in ev sahipliğinde gerçekleşen aday adaylığı açıklamasında Metiner “Sayın Genel Başkanım bu hareketin başında gençler ve kadınlar olmadan yürümem sözüne çok ciddi katkılar verdi. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyorum. Hayırlı olmasın diyorum.” Dedi.

Dr. Sibel Eda Tuncer açıklamasında: Tüm parti teşkilatlarım, değerli basın mensubu arkadaşlarım, arkadaşlarım, misafirlerim dostlarım, hepiniz çok hoş geldiniz, onur verdiniz.

"MAALESEF BU İKTİDAR DÖNEMİNDE İŞE BAŞLADIM"

Ben Doktor Sibel Eda Tuncer, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden 2006 yılında mezun oldum. Maalesef bu iktidar döneminde görevime başladım. Gümüşhane’de aile hekimliği, Samsun ve Tekirdağ'da ambulans hekimliği yaptım. 2017- 2018 yılları arasında Tekirdağ'da 112 başhekimliği yaptım. Dünyanın en kutsal mesleği olan Hekimliğimi icra ederken bir sürü engele, haksızlığa ve tehdide maruz kaldım ama hiçbir zaman itaat etmedim, korkmadım ve doğrulardan ayrılmadım kadınlara ve liyakata karşı olan bu sistemin içinde dimdik ayakta durdum. 17 yıllık meslek hayatımda bu ülkenin kadınları ve gençleri hangi sıkıntıları yaşadıysa ben de aynılarını yaşadım. Sisteme boynunu eğmemi isteyenlere karşı çıkıp cesaretimi hiç kaybetmedim. Çünkü içimdeki inanç doğruların ve iyilerin sonunda kazanacağıydı. İşte o gün geldi cesaretine, adaletine ve bu millete olan sevgisine hayran olduğum genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde haklarımızı geri alma, çocuklarımıza, gençlerimize hayallerini yaşatma ve bu ucube sistemden kurtulma günü geldi.

SANDIĞIN ALTINDA BIRAKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM

Aziz milletime inanıyorum ve güveniyorum. 38 yaşında, arkasında milletin gücünden başka hiçbir güç olmayan, Ulu önderimiz Atatürk'ün vatan ve millet sevgisinden aldığı cesaretle başlattığı kurtuluş mücadelesinin bize bir vatan kazandırdığını hatırlatarak, “giderlerse gitsinler” diyenlere inat gitmiyorum ve mücadeleme devam ediyorum. Her karışı atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu toprakları bize çok görenleri, çocuklarımızın eğitim hayatını ve hayallerini bitirenleri, milletimizin hakkını alan ve kazancını bir gruba peşkeş çekenleri kadınlarımızı, şiddetin ortasında bırakıp, ölmesine izin verip, katilleri ödüllendirenleri, üniversiteleri kapatıp gençlerimize eğitimi ve sosyalleşmeyi, eğitimleri bittikten sonra da bir iş sahibi olmalarını çok görenleri liyakate değil, itaate önem verenleri kurdukları sağlık sistemi içinde hem sağlık çalışanlarını hem vatandaşları mağdur edenleri, depremde bizi enkaz altında bırakanları, can ve mal güvenliğimizi sağlamayıp kendi topraklarımızda bizi 2’ci sınıf vatandaş yapanları sandığın altında bırakacağımıza partim ve kendi adıma söz veriyorum. Sözlerimi bitirirken Beş Aralık 1934’ te kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek benim burada olmamı sağlayan Ulu Önder Atatürk’ümüzü saygı ve minnetle anıyorum.

28’ci dönem milletvekili aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum ve iyilerin yolu açık olsun diyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Editör: Fatih ERGE