“O TEKLİFE İMZA ATMAK VİCDANİ Mİ?”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu Ergene Marmaracık mevkiine kurulmak istenen sanayi alanı ile ilgili Ak Partili vekillerin yalan söylediğini aktardı. Sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklama ile PAKOP’a karşı çıkan Ak Partililerin PAKOP’un kuruluş ve kamulaştırılmasını hızlandırılmasını öngören kanun teklifine imza verdiklerini ifade etti.

YEL VE KONCAGÜL’ÜN İMZASI

Bilindiği gibi PAKOP Plastik Organize Sanayi alanına dönüşen bir yapılaşma olarak gündemi meşgul ediyor. Yapılması planlanan OSB ile ilgili bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar itiraz ederken aynı zamanda çevresel etkisinin de büyük tehlikeler içerdiğini ortaya koydular.

PAKOP’a itiraz edenlerden birisinin de AK Partililer olduğunu aktaran İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu, “Tekirdağ’da bu yapılaşmaya istisnasız herkes karşı. Siyasi görüşü ne olursa olsun karşı. Ak Partili belediyeler de karşı, CHP’li belediyeler de karşı. Ticaret Sanayi Odaları karşı, zaten şehirde yaşayan insanlar karşı. AK Parti Milletvekilleri de karşıydı. En azından biz böyle biliyorduk” dedi.

Elinde 7 Mart tarihli bir kanun teklifi olduğuna dikkat çektiği videoda Hamşioğlu, “Bu kanun teklifinin konusu OSB’lerin kuruluşun ve kamulaştırılma sürecinin hızlandırılması. Kanun teklifinde imzası bulunan milletvekillerinden bir tanesi artık eski milletvekili olan AK Partili Sayın Mustafa Yel, bir tanesi de halen vekil olan Sayın Çiğdem Koncagül. Bu teklifin altında imzaları var. Şimdi siz yani Ak Partili vekiller OSB’lerin hızlıca kamulaştırılıp kurulmasına karşı mısınız, değil misiniz? Öncelikle buna bir karar vereceksiniz. Neden bunu yapacaksınız. Tekirdağ için yapacaksınız. Çünkü Tekirdağ Türkiye’de kanserin baş kentine dönüşmüş durumda” şeklinde konuştu.

5 HANEDEN BİRİNDE KANSER VAKASI VAR

Tekirdağ Ergene ilçesinde kanser vakalarının hızla arttığına dikkat çeken Milletvekili Selcan Hamşioğlu, “Ergen’de her beş evden birinde kanser hastası var. Bunu daha önce defalarca dile getirdi. Belediyeler, Ticaret Sanayi Odaları o yapılanma ile mahkemelikken, STK’lar mahkemelikken siz ilkesiz bir şekilde öznesi o bölge olması bile böyle bir kanun teklifine nasıl imzanızı koyabiliyorsunuz. Bunu Tekirdağ halkına açıklamak zorundasınız. Tekirdağ’da 28 Mayıs’tan önce bunun hesabını daha güçlü bir şekilde Ak Partili vekillere hesabını ve sorusunu sormak zorunda” dedi.

HAYATINIZDAN DAHA DEĞERLİ NE VAR?

Ergene, Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinin Ak Partinin adeta oy deposu olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Hamşioğlu, “Şimdi o seçmenlerin Ak Partili vekillere bunu sormasını istiyorum. Hayatınızdan daha değerli ne var. Hayatınız tehlike altında. İktidar gerçekten sizleri düşünüyorsa, hatta ‘sahiplendiriyor ya hepimizi’ sahiplenmek böyle mi oluyor? Henüz yemin etmedik meclisten soramıyoruz, ama ben buradan sormak istiyorum. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?”

Editör: Fatih ERGE