CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakam Vekili ve Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler, Andon Arakelyan’ın ailesi, Sarbak Metal çalışanları ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kent Kütüphanesi'nin yapımını üstlenen Sarbak Kayra ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kantay, konuşmasında Andon Arakelyan’ın vasiyeti gereği bölgelerine bu müstesna eseri kazandırmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Açılış töreninde ayrıca Andon Arakelyan'ın eşi Alev Arakelyan da bir konuşma yaptı ve Andon Arakelyan'ın okumaya karşı büyük bir hevesi olduğunu ve kitapları karşılaştırmalı okuduğunu belirtti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptığı konuşmada, bu kütüphanenin yapımı için emek veren herkese teşekkür etti ve Çerkezköy'ün gençlerine ve çocuklarına hizmet edecek olan bu kütüphanenin Andon Arakelyan'ın vatanına, milletine, bayrağına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlı bir insan olduğunu da vurguladı. Açılış kurdelesi kesildikten sonra protokol üyeleri ve davetliler kütüphaneyi gezdi.

Editör: Fatih ERGE