14 Mayıs seçimleri kapsamında CHP Tekirdağ İl Başkanlığı koordinesinde çalışmalar devam ediyor. İl Başkanı Volkan Nallar başkanlığında Malkara’ya çıkartma yapan CHP heyeti coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Malkara CHP örgütlerinin hazır bulunduğu karşılama fener alayı şeklinde Hacıevhat Mahallesine kadar yürüyüş düzeninde ilerledi.

CHP Gençlik kollarının hazırladığı meşaleler karanlık çökmesiyle ateşlendi, ortalık duman ve ateş gösterisiyle şenlendi. Malkara Belediye başkanlığı önünden başlayan kortej yürüyüşü yaklaşık 3 km devam etti.

Meydan konuşmasının açılışını yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul: Değerli Hacivat Mahallesi sakinleri, Değerli hemşerilerim, hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bu akşam Genel Başkan Yardımcımız, Tekirdağ Milletvekilimiz ve Tekirdağ Milletvekili adayımız Malkara'da Hacıevhat Mahallesindeyiz. Bizler dokuz yıllık görev süremiz boyunca bize siyaseti sevdiren, bize Malkara'yı sevdiren, bize insanları sevdiren Hacıevhat Mahallesinden Faik Beyin programını başlattık. Ben hepinize gösterdiğiniz ilgi, alaka için teşekkür ediyorum. Sözü çok fazla uzatmadan Genel Başkan Yardımcım Sayın Faik Öztrak’a bırakıyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.

İktidar sloganları ile mikrofona çıkan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak konuşmasında: Evet iktidar arkadaşlar artık, değerli hemşehrilerim hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bundan üç gün sonra sandığa gideceğiz ve sandıkta şu kararı vereceğiz. Milleti görmeyen, sesini duymayan, saraylarda, milletini unutanlara mı oy vereceğiz, yoksa kul hakkı yemeyen, mütevazi olan milletin yanında duran Cumhuriyet Halk Partilileri ve onun genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy vereceğiz?

Türkiye uzunca bir süredir sıkıntılardan geçiyor. Paramız pul oldu. Çarşıya çıkıyorsunuz. Bir kilo domates 25₺ 30₺. 1 kilo soğan, 30₺ 1 kilo kıyma 350₺ Kim bunun sorumlusu, bunun sorumlusu, hükümet, bunun sorumlusu saraydaki şahsım hükümeti, bunun sorumlusu sarayın kibirlisi, değerli hemşerilerim bir söz vardır. Allah zevali gelene kibir kanatlarını takarmış. Bunların da zevali geldi. 14 Mayıs'ta sandıkta milletimiz bunların çıkmasını ellerine verecek, evlerine dinlenmeye gönderecek.

Değerli dostlarım,

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz. Bu ülkede hiçbir yurttaşımızı bir diğerinden ayırmak istemiyoruz. Bu ülkede refahtan tüm yurttaşlarımızın hak ettiği payı almasını istiyoruz. Bunun için iktidara gelir gelmez, iş başına gelir gelmez, ilk yapacağımı iş Aile Destekleri Sigortası kurumunun kanununu çıkartmak olacak. Kanun şu anda hazır. Cumhurbaşkanımız makamına oturduğu andan itibaren oturur oturmaz ilk imzalayacağı kararnamelerden bir tanesi aile destekleri sigortası kararı olacak.

Bu ülkede hiçbir yurttaşımız asgari ücretin altında bir gelir almayacak ama asgari ücretle açlık sınırının üstünde olacak. Bugün asgari ücret 8500₺ en düşük emekli maaşı 7500₺. Bu ülkede çalışan da aç çalışmayanda aç. Işte burada gençler var. Bu gençlere dönüyoruz diyoruz ki Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın diyorlar. Sarayın kibirlisi diyor. Sonra kalkıyor vay sen bana laf ettin diye gelsin arkadan bir sürü soruşturma, gelsin arkadan bir sürü mahkeme. Herkes istediği gibi konuşacak. Herkes birbirine hakaret etmeden istediğini söyleyecek. Bu ülkede hak olacak, hukuk olacak, demokrasi olacak, adalet olacak. Birileri birileri milyarlarca dolar rüşveti alıp cebine götürürken, diğerleri bu ülkede üç kuruşa mahkum olmayacak. Kuru soğanı alamaz hale gelmeyecek. Buradan size sözümüz söz. Bugüne kadar bunların bu ülkeden, bu ülkenin insanlarının cebinden alıp götürdüğü her şeyi milyarlarca doları bu ülkeye geri getireceğiz ve sizlere harcayacağız.

Değerli hemşerilerim bu akşam bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok çok teşekkür ediyorum ve gitmeden önce sizlerden Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı 13-cü. Cumhurbaşkanı adayımız millet ittifakının Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin genel başkanı, Kuvayı Milliyeden neşet eden, Anadolu ve Rumeli müdafaayı hukuktan neş'et eden, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulan bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin birliğinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisine ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birer oy vermenizi istiyorum.

Hacıevhat, temiz oylarınızı sandığa atın, bu ülkeye yeniden baharlar gelsin, hepinize gelsin hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.

Editör: Fatih ERGE