HABER: FATİH ERGE

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Konferans salonunda gerçekleşen basın toplantısına il genelinden bir çok basın mensubu katıldı. Mestan Özcan açıklamasında:

Öncelikle değerli basın mensuplarımıza davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün AK Parti'deki il başkanlığı görev değişikliği olacak. Malum dün Ankara'da Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla ve tabii ki teşkilat başkanlığımızın da desteğiyle milletvekili aday adaylığımız ile ilgili sürecimizi başlatmış olduk ve bugün itibariyle istifamızı vererek resmi olarak aday adaylığımızı açıklıyoruz.

HAYALLERİMİZ VAR DEMİŞTİK

Yaklaşık dört yıldır AK Parti'de il başkanı olarak görev yapıyoruz ama partinin içerisinde dava neferi olarak 10 dördüncü yılımız. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminden beri hep söylediğimiz bir şey var. Biz bu şehrin insanlarını seviyoruz. İçindeki insanların onlarla yaşanan geçmiş mazi ve hatıralar için sevilir. Ben de Allah var Tekirdağlı hemşerilerimizi onlarla 51 yıldır aynı sokaklarda yaşamış, nefes almış bir kardeşleri, abileri, yoldaşları ve hemşerileri olarak seviyorum. Hep böyle göğsümüzde bir nişane olarak taşıdığımız söylemlerimiz var. Bunlardan bir tanesi bu şehrin çocuklarının geleceği ile ilgili güzel planlarımız ve hedeflerimiz var. Hayallerimiz var demiştik ve bu söylemlerimizi de ta o günden bugüne dört yıldır da göğsümüzde bir nişane olarak taşıyoruz.

BAYRAĞI TESLİM ETTİKLERİMİZLE BİRLİKTE KOŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

 Güzel ve kaliteli hizmet yapmak adına ekip arkadaşlarımızla beraber özveriyle çalıştığımızı ve en nihayetinde bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu sürecin bayrak teslim töreninin geldiği güne şahitlik ediyoruz. Biz de tabii bayrak yarışı biraz farklı algılanıyor ve hissediliyor. Biz bayrağı teslim ettiklerimizle birlikte koşmaya devam ediyoruz. Burada bizim bu 14 yıllık sürecimizde bize destek olan başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve ardından Tekirdağ Milletvekilimiz TBMM Başkanımız Mustafa Şentop hocamıza, milletvekillerimize, il yürütme ve yönetim projesi arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza, üç kademe teşkilat mensubu, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ana kalemimizin Her bir ferdine, mahalle başkanlarımıza, mahalle yönetimlerimize hepsine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Bu süreç içerisinde bize gösterdikleri ilgi, alaka ve destek için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ ONURLA YAPTIM

Şimdi tabii bu il başkanlığı görevini onurla yaptık. Büyük bir özveriyle yaptık, kapımızı, telefonumuzu zihnimizi bütün vatandaşlara açtık. Bugünden sonra da açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün hemşerilerimize kapımız telefonumuz, zihnimiz, aklımız her şeyimiz açık. Onlarla beraber bu şehrin geleceğine, insanının geleceğine yatırım yapmak için gayret edeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz bu bir süreç. Eğer bu adaylık süreci de gerçekleşir ve adaylık listesinde yerimiz ismimiz olursa geriye dönüp dört seçimde aday adayı olup aday olmuş belki de Türkiye'deki tek siyasi isim olacağım bilmiyorum, başka örneği var mıdır? Küsmeden kızmadan nereye yerleştirirlerse, nereye koyarlarsa, nereler uygun gözüküyorsa makam olarak bunu heyecanla almış ve sonuna kadar hakkını vermeye çalışmış bir adam olarak işte bugünleri Rabbimizin inayetiyle görmüş oluyoruz. Süreç bugün başlıyor.

DEPREMDEN SONRA TÜRKİYEDE YENİ SAYFALAR AÇILACAĞINI BİLİYORUZ

6 Şubat’ta deprem yaşandı çok büyük bir afet aslında bunun üzerinden işte bir ayı geçkin bir süre oldu. O bölgeleri ekiplerimizle beraber gittik ziyaret ettik. Malum vefat eden vatandaşlarımız var. Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok sayıda yaralı hemşerimiz onlara içinde Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Bu seçim kampanyasında da muhtemelen böyle bir acı var iken onları merkezimize alarak bir süreç yönetmeyi genel merkezimiz uygun görüyor. Dolayısıyla depremden sonrası hem o bölgeler hem de Türkiye'nin her bir şehri ile ilgili yeni sayfalar açılacağını biliyoruz. Dolayısıyla bu dönemde hem milletvekilliğine hem de bir yıl sonra yerel yönetimlerde belediye Başkanlığına adaylığını koyacak dava arkadaşlarımız var. Gelecek nesillere sağlıklı yapılar, güzel ve duyarlı şehirler oluşturabilecek akla zekaya ve performansa sahip olmaları gerektiği, bu konuda belki bir yol kat etmek için gayret etmeleri gerektiğini de buradan ifade etmek istiyorum.

BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN KUCAKLAŞIN

Alnımızın akıyla girdik, alnımızın akıyla tertemiz bir şekilde görevi yeni arkadaşa teslim edeceğiz. Bununla ilgili temayül bugün yapılıyor. Ardından pazartesi gününe kadar istişareler gerçekleşecek. Muhtemelen Pazartesi ya da en geç Salı günü AK Partideki Tekirdağ İl Başkanlığımızın yeni lideri il başkanımız ortaya çıkmış olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Buradan hem il başkanımıza yani yeni atanacak olan il başkanımıza bu süreçte başarılar dilerken işte depremde yaşadık. İnsanlar bir anda zengindiler fakir oldular, nefes alırlardı. Sağlıklı bir şekilde ama sabah çoluk çocuk herkes maalesef yaşamını yitirdi. Yani bu dünyanın da böyle geçici heveslerine kurban olmamaları gerektiği hususunda bir tavsiye niteliğinde. Onlara geçmiş dönem başkanları olarak bu tavsiye de yapmak istiyorum. Dünya gelip geçici siyaset uğruna birbirlerini kırmasınlar kucaklaşsınlar. Vatana, millete hayırlı işler yapan herkes siyasi akrabamızdır. Yeter ki bu ülkenin devletine, bu ülkenin polisine, ülkenin askerine saldırıp da vatana ihanet etmesinler. Onların dışındakiler hepsi başımızın tacıdır. Bu bir yarıştır. İnşallah 14 Mayıs tarihinde insanlarımız güzel bir gelecek Türkiye'sini inşa etmek için oylarını kullanacaklar. Allah hayırlı etsin diyorum. Bu dönemin Türkiye için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Beni burada sabırla dinleyen, başta basın mensuplarımıza ekranlarında veya telefonlarında bizi izleyen değerli hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Editör: Fatih ERGE