Food And Agri Culture Organization of the United Nations (FAO) organizasyonunda Çevre ve Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı destekli çalıştay 29 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. 4 gün süren çalıştayda konunun uzmanları bilimsel çalışmalarını katılımcılara aktardı.

ÖÇP Konferans salonunda gerçekleşen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ÖÇP Başkanı İmdat Güngör yaptı. Güngör konuşmasında katılımcıları selamlayarak çalıştayın başarılı geçmesini diledi.

 Tekirdağ Tarım İl Müdürü Oktay Öcal konuşmasında: Arazi tahribatı konusu bizim bakanlığımızın tarım faaliyetleri açısından her zaman öncelik verdiği bir konudur. Bu konu ile ilgili bakanlığımızın genel müdürlükler üzerinde çalışmaları var. Arazilerin değerlendirilmesi, kullanılması üzerine proje yapma gibi bir görevi var Tarım Reform Genel Müdürlüğümüz var, Toprak koruma kanunu diye sert bir kanunumuz var, bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bu konuyu yürütmek tabi bizim görevimiz.

Yapılan konuşmalarından ardından 4 gün sürecek çalıştay programına geçildi. Çalıştayda Tarla Okulları, Proje uygulamaları konulları, Sulama, Seracılık, Büyükbaş, Küçükbaş Konuları üzerine tartışma gibi başlıca konular masaya yatırıldı. Çalıştay kapsamında sera ve tarım arazileri inceleme yapılarak çalıştay son buldu.

HABER: BİYAN ERGE

FOTOĞRAF: MELTEM ÖZGÜR

KAMERA&MONTAJ: FATİH ERGE


  

Editör: Fatih ERGE