Programın açılış konuşmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Cemal Cihan COŞKUN, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve TYÇ Kurulu Başkanı Nazan ŞENER, YÖKAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun GÖKTAŞ ve ÇSGB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN tarafından gerçekleştirildi.
Konuşmalarda TYÇ'nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu şekilde tasarlanan genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ile kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesi olduğu belirtilerek; Türkiye eğitim, öğretim ve yeterlilik sisteminin Avrupa’ya ve dünyaya açılan penceresi olduğu vurgulandı.
Konuşmaların ardından, programın ilk bölümünde TYÇ Logosuna ilişkin tanıtım filmi gösterimi ve TYÇ Logosu kullanımının sağlayacağı avantajlar konusunda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi. Ardından TYÇ'de yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversitenin yöneticilerine plaket takdim edildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN aldı.
Programın ikinci bölümünde ise Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Bağlamında Bologna Süreci, Avrupa Yükseköğretim Alanı Uyum Süreci ve Kalite Güvencesi Süreçleri hakkında panel oturumu düzenlendi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Mezuniyet belgelerinin üzerinde TYÇ logosunun bulunması, o lisans programında kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işletildiği gösterir. TYÇ logosunu taşıyan mezuniyet belgeleri ve ekleri, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret eder. Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine (AYÇ) açık bir referans anlamına gelen bu logo, aralarında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de olduğu 40 üniversitenin mezuniyet belgelerinde bu yıl ilk kez kullanılacak. Üniversitem adına mutluyum, gururluyum. En çok da bütün öğrenciler adına gururluyum. Çünkü 2023 yılının ilk yarısı itibarıyla kalite güvencesi sağlanmış (akredite) 142 yükseköğretim lisans programı TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildi. Bunun bir sonucu olarak bu yıl itibarıyla TYÇ’de yer alan bu 142 lisans programından mezun olan öğrencilerin, mezuniyet belgelerinde TYÇ logosu yer alacak olup bu yeni dönemin ülkemize ve tüm üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
NKÜ'de TYÇ logosu, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından akredite olan Tıp Fakültesi mezunlarının mezuniyet belgelerinde kullanılacak olup, ilerleyen süreçlerde Hemşirelik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK), Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) ve Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilen lisans programlarımızın mezuniyet belgelerinde de TYÇ logosunun yer alması hususunda çalışmalar sürdürülmektedir.
Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN ve Faruk ÖZÇELİK, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun GÖKTAŞ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, MYK Başkanı Cemal Cihan COŞKUN, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve TYÇ Kurulu Başkanı Nazan ŞENER, TYÇ'nin paydaşları olan MEB, Yükseköğretim Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulu, TYÇ Kurulu ve mezuniyet belgelerinde bu yıl ilk kez TYÇ logosu kullanılacak üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile davetliler katıldı. NKÜ^yü temsilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gamze VAROL ve Doç. Dr. Bahadır BATAR katıldı.