22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde, Tekirdağ'da özel bir kolejin minik öğrencileri, suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekmek amacıyla Tekira AVM önünde toplandı.

Toplamda 350’yi aşkın öğrenci, ellerindeki pankartlarla su tasarrufu çağrısında bulundu.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Teski Genel Müdürü Turhan TOPRAK, Teski Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Sema Kurt ve veliler eşlik etti. Söz konusu etkinliğin amacına değinen öğretmenler, dünyada temiz su kaynaklarının giderek azaldığını vurguladı.

“Tüm dünyada kuraklık giderek artmakta ve temiz su kaynakları giderek azalmakta. Bizler de suyun tasarruflu kullanılmasına dair farkındalık oluşturmak amacıyla bugün burada Dünya Su Gününü kutlamak için toplandık. Tüm topluma ve bireylere görev düştüğünü belirtiyoruz. Bir farkındalık oluşturmak adına bugün miniklerimizle bu mesajı verdik. Umarım amacımıza ulaşmışızdır. Baktığımızda temiz su kaynakları dünyada yüzde 1’den daha az. Dünyanın yüzde 75’inin sularla kaplı olduğunu biliyoruz fakat temiz su kaynağı daha az. Bizler de temiz su kaynaklarının tükenmekte olduğuna vurgu yapmak amacıyla bu farkındalığı oluşturmak için öğrencilerimizle bu programı düzenledik” şeklinde konuştu. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın konuşması, öğrencilerin şiir ve dansları ile günün anlam ve önemi vurgulandı.

Editör: Fatih ERGE