Şadiye Onar Karataş, İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığında basın açıklaması düzenledi. Karataş’ın aday adaylığı hakkında konuşan İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metinler,  “Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum.  Kendisi Çorlu’da olsun Tekirdağ’da olsun partimize ablalık yapmış çok değerli bir büyüğümüzdür. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi.

Aday Adaylığı basın açıklamasında depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Karataş, “Aileme, çevreme sordum, aday olmamı olumlu karşılandılar. Ben de niyetlendim vekil aday adayı olmaya. Eğer teveccüh edip halkımız beni seçerse, projelerim çok. İlim için ilçem için bilhassa küçük bir şey söylemek istiyorum. Yaklaşık 11 – 12 tane okul yıkıldı, bir tanesi de yapılmadı. Çok yakın bir zamanda duydum ki imam hatip lisesi veya imam hatip ilkokulu açılacakmış. Arkadaşlar bize ilkokul lazım” dedi.

Tekirdağ ve Çorlu’nun sorunlarının çok olduğunu ve kendisinin bu sorunları iyi bildiğini kaydeden Karataş, “Çok hızlı bir şekilde göç alıyoruz. Tekirdağ ve Çorlu’nun sorunlarıyla elimizden geldiğince ilgileneceğiz. Önceden sadece tarım bölgesiydi. Şimdi hem sanayi hem tarım bölgesi oldu. Zararı da var, faydası da var. Yerlerimizin bir bölümünü sattık. Satılan arazilere de fabrikalar kuruldu. Eğer olur da başa gelirsek, Ergene Nehri’ndeki kirliliği var gücümüzle çözmeye çalışacağız. Benim kimseyle yarışım yok, kimseyle yarış halinde değilim. Sadece kendimle yarışıyorum. Eğer kazanırsak, elimden geldiği kadar Çorlum için ilim için mücadele edeceğim” dedi.

İstanbul’da İyi Parti binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili de konuşan Karataş, “Çok az kaldı. Herkes yaptığının hesabını verecek” dedi

Editör: Fatih ERGE