Ajans Tekirdağ haberine göre Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Safiye Osman Çeliker Ortaokulunda buluşan gönüllü kadınlar, enkaz altından çıkan depremzedeler için okula getirdikleri dikiş makineleri ile atkı, bere ve şal dikiyor. Okul içerisinde buluşan gönüllü kadınların diktikleri atkı ve bereler, mahalle sakinlerinden oluşan gönüllü kadınlar tarafından kısa sürede tamamlandıktan sonra deprem bölgelerine ulaştırılacak.

BİZİM ELİMİZDEN BU GELİYOR

Halk Eğitim Merkezi dikiş hocası Remziye Engin; ‘’Evden kursiyerlerim evde de çalışıyorlar, evde diktiklerini getiriyorlar. Burada toplanıp hanımlarla herkes müsaitse gönüllü arkadaşlardan istiyoruz bunu. Çalışıyoruz kumaşlarımızı kursiyerlerimiz ve velilerimiz temin ediyor. Bere, atkı, çocuk takımları diktik geçtiğimiz gün, yetişkin takımları diktik, alt üst eşofman takımları diktik bol bol mont diktik. Bu şekilde yardımcı olmaya elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar bizim için iyi olur diye düşünüyoruz. Bizim elimizden gelen bu kadar.’’ İfadelerini kullandı.

BU ŞEKİLDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Gönüllü olarak bere ve atkı dikmeye gelen Gülsüm Ertan‘’Halk eğitim kursundan hocamızla birlikte burada depremzedeler için yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla. Hocamızın da dediği gibi atkı, bere, şal, elimizden ne gelirse evlerde bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok üzgünüz Allah oradakilerin hepsinin yardımcısı olsun. Dediğim gibi elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz gönüllü olarak burada.’’ dedi.

Editör: Fatih ERGE