HABER&YORUM: FATİH ERGE

Aralık ayının ilk haftasında yapılan İYİ Parti Süleymanpaşa 3. Olağan Kongresi sonrası oluşturulan delege listesi kafaları karıştırdı. Birçok kurucu üyenin il delegesi yapılmadığı kongrede Ali Tiryaki ilçe başkanı seçildi.

Kongre sonrasında il delegesi yapılmadığını öğrenen kurucu üyeler çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdiler.

Bu tepkiler sonucunda ulaştığımız İl delege listesine ilk bakışta anormal bir durum olmadığını tespit ettik. Fakat isimleri dijital ortama aktarıp soy ismi eşleştirmesi yaptığımızda çarpıcı bir skandal ortaya çıktı.

İLK BAKIŞTA ANORMAL BİR DURUM YOK

Delege listesi alışıldığın dışında karışık yazılmış, Bilinen ve tanınan isimleri bulmak için listeye epey dikkatli bakılması lazım. MHP’den istifa edip İYİ Partiye geçip kurucu olan üyelerin birçoğu listeye yazılmamış. Tercih olarak akraba, hısım, eş, çalışan gibi partiyle alakası olmayan sadık isimler delege listesinde yer alacak şekilde oluşum sağlanmış. Delege listesinde yazan isimlerin yerleri değiştirilerek dikkatlerden kaçması amaçlanmış.

DELEGE LİSTESİNİ KİMLER OLUŞTURDU?

Aslında listeye bakınca delegeleri kimlerin yazdığı çok net anlaşılıyor. Liyakatin çöpe atıldığı sadakatin dikkate alındığı delege listesinden çıkacak demokratik sonuçlarla şehrimizi ve ülkemizi idare edecek yöneticiler belirlenecek. 3 yıldır Tekirdağ İYİ Parti'de huzursuzluğun kaynağı olarak gösterilen Sertaç Alkaya'nın Milletvekilliği aday adaylığını sağlama alması için kendine sözde muhalif olan isimleri sildiği anlaşılıyor. 

49 DELEGE AYNI SOYİSMİ TAŞIYOR

144 kişiden oluşan Süleymanpaşa İl Delegesi listesinde aynı soy ismi taşıyan 49 delege tespit edildi. Bunların en başında eski ve yeni ilçe başkanlarının soyisim çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Kavas ve Tiryaki ailelerinin evlilik ile hısım olduğu duyumları skandalın boyutu bir derece daha artıyor.

Listede dikkat çeken bir başka durum ise partinin yolunu dahi bilmeyen çalışanların delege yapılması. Emekçidir, emir kuludur diyerek o arkadaşları bu eş, dost, akraba listesine almadığımı belirtmek isterim. 

4 Yıllık İYİ Parti’nin ülkemizde ve Tekirdağ’da adaletin, liyakatin, demokrasinin beşiği olması beklenirken ilimizde geçtiğimiz 3 yılda tehditlerin, şantajların, kavgaların, kayırmaların partisi olduğu gözlemlendi. Oluşturulan bu delege listesi de bunun bir ispatı niteliğinde.

İŞTE SOYİSİMLER EŞLEŞTİRİLDİĞİNDE ORTAYA ÇIKAN TABLO:


  

Editör: Fatih ERGE