MHP Tekirdağ İl Başkanlığında basın ile bir araya gelen Yücel “Saygıdeğer Büyüğümüz Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları doğrultusunda, MHP Parti Tüzüğünün 94.Maddesine istinaden, 2023 yılında yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyet ve arzusu ile ayrılmış bulunmaktayım.” İfadesine yer verdi. İlker Yücel’den boşalan İl Başkanlığı Makamına Süleyman Fethi Şirin atandı.

İlker Yücel aday adaylığını şu sözlerle duyurdu: Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve talimatları ile 26 Nisan 2018 tarihinde başladığım, 20 Eylül 2020 tarihinde yapılan İl Kongresi sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim bugüne kadar şerefle sürdürdüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı görevimden;

Saygıdeğer Büyüğümüz Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları doğrultusunda, MHP Parti Tüzüğünün 94.Maddesine istinaden, 2023 yılında yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyet ve arzusu ile ayrılmış bulunmaktayım.

İftiharla belirtmek isterim ki;

Milliyetçi Ülkücü hareket ile tanıştığım 1999 yılından bugüne kadar Türkmen Beyimiz, Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, partime ve teşkilatıma büyük bir sadakat ve bağlılıkla hizmet verdim. Partimizin politikalarının aksaksız hayata geçirilmesi için Genel Merkezimiz ve teşkilatlarımızla uyum içinde görevimi ifaya gayret ettim. Bundan sonrada gönüllü bir nefer olarak Sayın Genel Başkanımıza, partimize ve teşkilatımıza hizmet etmeye devam edeceğim.

Bilinmesini isterim ki;

Asıl gayemiz; yaklaşık 5 senelik görev süremiz boyunca, gerek girdiğimiz seçimlerde, gerekse de ülkemizin ve ilimizin yaşadığı sıkıntılar karşısında birlikte omuz omuza verdiğimiz büyük mücadeleler sonucu İl ve İlçe Teşkilatları, Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve Sendikaları ile gün geçtikçe daha da çelikleşen bir anlayışla birbirine kenetlenerek; 2023 ün Lider Ülke Türkiye’sinde öncelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Etme Sisteminin devamı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar yüksek bir oy oranı ile cumhurbaşkanı seçmek ve ilimizden Milliyetçi Ülkücü milletvekillerimizi ülkemizin ve şehrimizin hizmetkarı olarak TBMM’ne göndermektir.

Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken; Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ilimizde ki temsilcisi, Milliyetçi Ülkücü Hareketin ilimizde ki tek yol başçısı, yeni il başkanımız; Bilge Liderimizin olurları, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Edip Semih Yalçın’ın tensipleri ve il yönetim kurulumuzun kararı ile Süleyman Fethi ŞİRİN seçilmiştir.

Tekraren belirtmek isterim ki güçlü bir geleceğin inşası hususunda çok önemli gördüğümüz bu bayrak değişiminin akabinde şahsi ikbal peşinde olmadan, yaşadığım süre boyunca koşullar ne olursa olsun, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin, partimin, yeni il başkanımızın ve teşkilatımızın emrinde olacağımı gururla ifade etmek isterim.

Bana bu kutlu davaya hizmet etme imkanını bahşeden ve görev sürem boyunca her koşulda şahsımı ve teşkilatımı destekleyen Saygıdeğer Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, Teşkilat Başkanımız Sn. Edip Semih Yalçın’a ve Milliyetçi Hareket Partisi Divan Üyesi Büyüklerimize şükranlarımı arz eder, teşkilat bünyesinde yaptığımız çalışmalarda her zaman bize güç veren değerli il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, Ülkü Ocaklarına, tüm teşkilat mensuplarımıza ve bu süreçte benle beraber bu yükü omuzlayan aileme çok teşekkür ederim.

Nice onurlu kavgalarda omuz omuza yol yürüdüğümüz bütün yol, dava ve kader arkadaşlarımdan, ülküdaşlarımdan ve bütün hemşerilerimizden helallik dilerim.

Süleyman Fethi Şirin Kimdir?

10 Nisan 1992 yılında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde doğdu, Hacıköy’lü. İnşaat Mühendisi olarak mesleğine devam ediyor. İnşaat sektöründe taahhüt işleri yapıyor. Kendi ifadesiyle “Milliyetçi Hareket Partisine doğduğum evde atamızdan, babamızdan gördüğümüzü devralarak başladık. Üniversite teşkilatlarının Ocak yapılanmalarında, okulumuz bittikten sonra il yönetimine girerek devam ettik.” Diyor.

Editör: Fatih ERGE