Amatör anlamda futbola 14 yaşında adım atan Çınarlıspor Kulüp Başkanı ve Tekirdağspor Yöneticisi Hilmi Kıldıran, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 2 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı.

‘14 YAŞINDA BAŞLADIĞI FUTBOLA ÖMRÜNÜ ADADI’

Kıldıran, “Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 25 yıl önce Tekirdağ Mehmet Kaya başkanımızın önderliğinde kurulmuş bir dernek. Sonra federasyonlaşarak Tekirdağ’daki futbolu yönlendiren bir ne diyelim,  kurum diyelim. Ben 1969 Tekirdağ Yağcıköyü doğumluyum. İki çocuk babasıyım. Spora 14 yaşlarında amatör olarak Tekirdağ’ın Çınarlı Mahallesi’ndeki kulübümüzde amatör olan Çınarspor’la başladık. Devamında futbol yaşamımız bitince yönetici olarak ve uzun bir zamanda başkanlığını yaparak ve hala başkan olarak devam ediyorum. Delegeliğim de Çınarspor’dan amatör spor kulüplerine geçti” dedi.

‘MEHMET KAYA TEKİRDAĞ’A BÜYÜK HİZMETLER YAPTI’

Kıldıran: Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri’nde, federasyonunda da üç dönemden beri yönetici veya başkan yardımcılığı yapmaktayım. Mehmet Kaya, başkanımız Tekirdağ’daki futbola çok desteklerini ve deneyimleriyle çok katkıları olmuş bir başkanımızdır. Kendisi ilçelerimizdeki futbol sahalarının yapımında büyük şeyi olmuştur yani katkıları olmuştur. Kurduğu iletişimlerle, kurumlardaki kurumlara yaptığı temaslarıyla büyük katkıları olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sonunda ustalık eseri diyeceğimiz bir amatör evini amatörlere bırakarak kendisinin de artık yorulduğunu söyleyerek federasyondan affını istedi. Bu dönem girmeyeceğini geçen gün yaptığı bir basın açıklamasıyla bildirdi. Bunun üzerine biz de kendi deneyimizde, futbolda olan yıllara verdiğimiz hizmetlerle biz de adaylığımızı dün açıkladık. Ona göre devam ediyoruz.

‘AMACIM AMATÖR RUHU GERİ DÖNDÜRMEK’

Kıldıran: Benim birinci hedefim, hedef yani amatör ruhunun geri dönmesini sağlamak istiyorum. Çünkü ben hep bu işin içinden geldim. Amatörlük kelime anlamıyla para gözetmeksizin zevk için yapılan iştir. Yani son zamanlarda bakıyoruz bu iş tamamıyla paraya yönelir gibi oldu. Biz işte kendi kulübümüz var amatör takımımız var. Futbolcularımız var. Yani ufak tefek hep yani altyapıdan yetiştirdiğimiz topçularımız ama hep bakıyoruz biraz kademe atladıkça yaşlar ilerledikçe bu işi paraya dökmeye çalışıyor amatör ruhu. Yani bu benimki açıkçası çok rahatsız ediyor. Paranın girdiği yerde işin içine rekabet giriyor. Rekabet hırsa dönüşüyor. Bu hırsta insanları otomatikman kavgaya, gürültüye sevk ediyor. Yani gerçekten bundan çok rahatsız oluyorum. Yani futbolun bir eğlence sektörü olduğunu bilmek ve buna göre bu işi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Ha tabii ki yetenekli yetenekli futbolcular yetişsin ve üst liglere gitsin. Bakın bir Arda Güler örneğin ülkemizden çok iyi paralar kazandırarak yani bu insanları biz yetiştirelim. Alt yapısını buna göre kuralım. Yani amatörde baştan parayı değil de yetenekleri bulalım. Yetenekler sonra gitsin o zaman parasını kazansın. Üst liglere gittiğinde parasını kazansın.

‘AMATÖRLER EVİNİ HERKESİN KULLANACAĞI BİR SİSTEME GEÇMEK İSTİYORUM’

Kıldıran: Amatörden bu işi yani tam kaldıramayız belki ama rekabeti tatlı rekabetlerle bu işin işte dediğim gibi amatör ruhunu getirerek yapmayı düşünüyorum. İnşallah bu konuda başarılı oluruz. Futbol kulüplerine mesajımız ya daha iyi bir amatör evini hepsinin kullanabileceği bir sisteme getirmek istiyorum. Bu amatör evin neticesinde amatör kulüplerin ve yöneticilerin için yapılmış futbolcular için yapılmış bir iki katlı büyük bir bina yapıldı buraya. Mehmet abimin sağ olsun üstün gayretleriyle bizimle sergilediğimiz performansta burada bütün amatör kulüplerinin burasını kullanmasını istiyorum. Toplantılarını burada yapmalarını gerektiğinde bir misafiri gelmişse çay kahvesini orada oturup içmesine yani burasını daha canlı bir hale gelmesini istiyorum. Özellikle amatör evinin kulüplerimizden, delegelerimizden de desteklerini bekliyorum. Eğer gönüllerinde varsak bize desteklerini verirse kendilerine müteşekkir oluruz

Editör: Fatih ERGE