Marmaraereğlisi İlçesi'nde gerçekleştirilen operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ilişki ağlarını deşifre etti. 23 Ekim 2023 tarihinde yapılan çalışmalarda, 9 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Şüpheliler, tamamlanan işlemlerinin ardından 24 Ekim 2023 tarihinde adli mercilere sevk edildi. Bu süreçte, örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle 5 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 4 şüpheli ise Mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Gözaltında bulunan şüpheliler arasında Marmaraereğlisi HDP İlçe Başkanı R.U. ve DBP Genel Merkez Parti Meclis Üyesi A.G. de yer aldı.  4 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından 25 Ekim 2023 tarihinde adli mercilere sevk edildi.

Bugün verilen kararla birlikte, A.G., R.U., C.Y. ve Ş.A. olmak üzere toplamda 4 şüpheli şahıs, silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üyelik suçlamalarıyla tutuklandı. Bu kişiler aynı zamanda devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaktan da sorumlu tutuldular

Operasyonla birlikte, Tekridağ'da PKK/KCK silahlı terör örgütünün ilişki ağlarına ciddi bir darbe vurulmuş oldu. Güvenlik güçleri, terörle mücadele kapsamında kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini ve ülkenin huzur ve güvenliğini koruma konusundaki azimlerini göstermeye devam edeceklerini belirtti.

HDP Marmaraereğlisi İlçe Örgütü tutuklama ile ilgili Facebook sayfasından açıklama yaptı:

"İlçe eş başkanımız Rıdvan ULAŞMAN hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklandı. Tekirdağ da parti çalışanı, parti yöneticisi arkadaşlarımıza dönük iki yıldır süregelen hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar, halklar için verdiğimiz eşitlik ve demokrasi mücadelesini kriminalize etme çabasından öte bir şey değildir. Eş başkanımıza uygulanan bu hukuksuzluk derhal son bulmalıdır eş başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır.." 

Editör: Fatih ERGE