Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Servet Erdoğan, halk ekmek fabrikasına tepki ve belediye başkanı Vahap Akay’ı protesto için bu hafta itibariyle pazar günleri ekmek üretmeyeceklerini açıklamıştı.

Bugün, Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın Ambarderedeki tesisinin resmi açılışı için tören düzenlendi.  Akay, burada yaptığı konuşmada fırıncıları üzecek bir cevap verdi.

“PAZAR GÜNLERİ DE EKMEK ÇIKARIR VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNE SUNARIZ”

Akay, “Şunu hatırlatayım, hiçbir iş kolunu hedef alarak yola çıkmadık çıkmamız da mümkün değil. Sosyal belediyeciliği merkeze alan, insan odaklı belediyecilik ve siyaset anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz. Bugün basından üzülerek okuduğum kadarı ile bazı fırıncı arkadaşlarımız açıklama yapmışlar. Eğer dertleri varsa konuşmak istiyorlarsa Halk Ekmek yöneticisi arkadaşlarımız burada tabi ki görüşebilirler. Ancak demişler ki Halk Ekmek fabrikasını ve Vahap Akay’ı protesto için Pazar günleri ekmek üretmeyeceğiz. Hemşehrilerim hiç merak etmesin, Çerkezköy Halk Ekmek onların malıdır ve biz vatandaşımızı ekmeksiz bırakmayız, gerekiyorsa Pazar günleri de ekmek çıkarır vatandaşımızın hizmetine sunarız.

EKMEK 3 TL’DEN SATILACAK

Akay, Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin bugün bölgenin önemli sanayi kuruluşlarından biri olma hedefi ile yola çıktığını kaydederek, “Bugün için Çerkezköylü hemşerilerimize hizmet veren, yarına dönük bölgemize hizmet vermeyi hedefleyen Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. üretim kapasitesini arttırarak, kendi ayakları üzerinde durabilen, yatırım yapabilen bir işletme haline gelecek. Burada temel hedefimiz daha önce de belirttiğim geçim darlığı ve bu ekonomik kriz eşiğinde yaşamak zorunda bırakılan hemşerilerimizin, ekonomilerine katkı sağlayarak; onları ucuz ekmeğe, aynı zamanda sağlıklı ekmeğe kavuşturmak. Bu hedefle 220 gram 3 TL’den satışa sunuldu. Aynı zamanda daha uzun ömrü ve damak tadı ile de iddialı bir şekilde satışa sunuldu” açıklamasında bulundu.

Editör: Fatih ERGE