Kalabalık bir heyet ile Çorlu esnafını ziyaret eden, kendini tanıtan Diktaş gazetecilere açıklama yaptı. Diktaş açıklamasında:

ÇORLULULARIN ÇORLULU VEKİLLERİNE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ

Bizim eski Çorlu dediğimiz bölge, çocukluğumuzun küçüklüğümüzün ilk geçtiği yer, Çorlu’dan nasip oldu buradan başlamayı planlamıştık. Bütün eski aile dostları, baba dostları, dede dostları hepsini görüyoruz, ziyaret ediyoruz. Sağ olsunlar onlar da bizi güler yüzle karşılıyorlar. Hem şimdiden bayramlarını tebrik edelim istedik. Hem Çorlu’nun vekili konusu var biliyorsunuz gündemde nasipse bizim partimizde ben 2'inci sıra adayım, Doktor Hakan Bey Hakan abimiz de 4’üncü sırada, Çorluların tamamından bu desteği istiyoruz.

ÇORLU'YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ

Biz çünkü bizim için 1’inci öncelikli yer kendi Çorlu’muz olacak. Tabii ki Tekirdağ’ın geneli ile ilgili her türlü konu bizim kendi mevzuumuz ama burası ile alakalı muhakkak bir pozitif ayrımcılığımız olacağını ve daha yakından ilgilenebileceğimizi insanların da bu bölgeden bize daha çabuk ulaşabileceğini herkes biliyor. Hem bunları anlatalım istedik hem bayramlaşalım hem dertlerimizi dinleyelim, biraz da tebessümle sokaklarda dolaşalım istedik. Güzel geçiyor, güzel başladı. Hava kapalıydı çıktığımız anda açmaya başladı. Bu da güzelliğe işarettir İnşallah diyelim böyle devam edeceğiz.

HAYRABOLU BİZE ÖZEL İLGİ GÖSTERDİ

Genel manada da Tekirdağ’ın genelinde bütün ilçeleri geziyoruz. Dün Hayrabolu’daydık biz Hayrabolu’da normalde iftar sonrası program biterdi fakat biz Çerkez Müsellim bölgesine geçtik. Orada da bir Hayrabolu kadar ciddi bir program yapıldı. Benim anne tarafımda Büyük Mandıralı olduğu için Pomaklar bize özel bir ilgi gösterdi, yaklaşık gece 11-11 buçuğa kadar sürdü. Kahvehanelerde konuştuk, meydanda anlattık, güzel bir desteklerini aldık onların. Hayrabolu kendi içerisinde nüfusu az gözükse de bütün Tekirdağ geneline fazlaca göç gönderen bir bölge Çorlu’muzda da çok Hayrabolu kardeşlerimiz var bugün bildiğim kadarıyla onların derneklerini de ziyaret edeceğiz. Aktif bir şekilde güzel geçiyor Allah'ın izniyle. Sonra da inşallah hem ülkemiz için hem Tekirdağ’ımız için hem de Çorlu’muz için çok güzel olacağını düşünüyoruz.

VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Vatandaş şu an önceliği tam bağımsızlığa vermiş durumda. Tam bağımsızlık konusuna önem veriyor. Kapalı kapılar ardındaki çeşitli pazarlıklardan, biraz nasıl söyleyeyim biraz rahatsız olduğu gözüküyor. Önceliğini bunun bir sağa veya sol seçimi değil Vatan millet seçimi olduğu önceliği vurgusu ön planda. Ekonomiyle, sosyal hayatla ilgili de yine son bizim baktığımız zaman seçim beyannamemizde gençlerden ev kadınlarına, sanayisinden eğitimine çok fazla biz bunları anlatmaya çalışıyoruz. Sahada yenilikler olacak, daha ileri seviyede gelişmeler olacak. Bunları vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Hem deprem bölgesinde hem Türkiye'nin geneli ve dünyanın geneli ilgili problemlerde insanlarda şu kanı var. Bir an önce bu seçim sürecinin bitip istikrarlı bir şekilde devam etmesi yönünde bir görüş var. Bir tarafta kendi ikballerinin derdini düşünen bir masa var. Diğer tarafta da kendi ülkesinin istikbalini düşünen bir ittifak var. Bu ittifaka teveccühün daha fazla olduğunu görüyoruz. Biz sahada.

MUHALEFET NE HİKMETSE TOGG SİPARİŞİ VERMEDİ

 TOGG ile ilgili görüşlerimiz esas herkesin görüşü belli. Yani iş dünyasından, araba meraklılarından, vatandaştan herkesin bir talebi var. Yaklaşık yüz yetmiş yüz seksen bin talep geldi ilk satışta, bunun yirmi bini kurayla çekildi satışı gerçekleştiriliyor. Buna baktığımızda yabancı ülkelerden talep var. Türki Cumhuriyetlerden talep var, vatandaştan var, her kesimden talep var bir tek sipariş vermeyen taraf ne hikmetse muhalefetten bir tane bile sipariş yok araba ile ilgili bu da ilgi çekici bir konu olsa gerek. Yani kendi yaptığınız arabaya bile bu kadar sadece siyasi bakıyorlar. Bu tarafın yaptığı bir konu üstlendiği bir konu diye arabayla ilgili bir sipariş bile vermiyorlar. Bizim ilgimizi çeken konu bu, yoksa arabanın güzelliği üstünlüğün herkes farkında. Dünya genelinde de bildiğim kadarıyla bütün büyükelçiliklerimiz araçlar gönderilecek. Çeşitli ülkelerde de TOGG’la dolaşmaya başlayacak Büyükelçilerimiz kısmetse. Ben TOGG’u yetiştiremedim, sipariş veremedim ama arkadaşlarımdan kurada çıkanlar var. Onlarla görüşme halindeyim. İnşallah belki bize de nasip olur bu süreçte TOGG’la gelmek Çorlu’ya.

TOGG HEPİMİZE NASİP OLUR İNŞALLAH

Bir süre vermeyeyim şu anda ama takipte olacağız istiyoruz. Sayın Meclis Başkanımızla TOGG’la gelmesi de bizim için ayrı bir heyecan oldu Tekirdağ’ın içerisinde, Süleymanpaşa’da, Sayın Bakanımız Varank'tan galiba baştan kırmızı rengi vereceklermiş ama Oltu rengiyle geldi. Çok da güzel, yakışıklı bir arabaydı. İnşallah hepimize nasip olur. Bununla ilgili özel bir araç kredisi de çıkarılacağını biliyorum galiba sizler de duymuşsunuzdur. Teşekkür ederim hepimiz hayırlısı olsun, hep beraberiz Çorlu için hep beraber Tekirdağ için sağ olun.

Editör: Fatih ERGE