Geçmişimizde olduğu gibi aile, komşuluk ve yardımlaşma bağlarını yaptığımız ahlaklı yapılarla yeniden yeşerteceğiz diyen Engin Gül açıklamasına şöyle devam etti:  

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da 200 binin üzerinde hemşerimiz yaşıyor. Hemşerilerimizin her birinin hayat garantisi, geleceğe umutla bakabilmesi, karnını doyurabilmesi için yola çıkıyorum.

Her bir hemşerimi depreme dayanıklı, akıllı binalara kavuşabilmesi için yola çıkıyorum.

Her bir çocuğumuzun geleceğe umutla bakabilmesi için yola çıkıyorum

EN BÜYÜK MİRASIMIZ "AHLAK"

Âdem oğlu var olduğu günden bugüne insanlar kendilerine hep korunaklı alanlar yapmaya çalıştılar.  Başlarını sokacakları sıcak ve sağlam bir yuvada medeniyetler inşa ettiler.  

Atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya göçerken yurtlarını atlarının sırtında taşıdılar. O günün en sağlam, en sıcak yuvaları yurtlardı. Atalarımız bu yurtlarda günümüze kadar ulaşan bir medeniyet kurdular.

Selçuklu Mimarisi, Osmanlı Mimarisi döneminin en mükemmel yapılarıydı. Hem sağlamlık hem sağlık hem de sanatsal açıdan çok kıymetlilerdi. Çünkü bu yapıların temel harcında “ahlak” vardı.

Tahtanın en dayanıklısını, çivinin en kuvvetlisini, beton harcının en sağlamını yapılarında kullandılar ve günümüze kadar bu kutlu medeniyeti taşıdılar.

Belediye Başkanı olduğumda söz veriyorum “ahlaklı yapılar” yapacağım. Yapı denetim firmalarına, beton laboratuvarlarına çok sıkı denetimler getireceğim. Demirden çaldırmayacağım, estetik, organik -sağlıklı, sağlam, tasarruflu, akıllı binalar yapmak benim önceliğim olacak.

İMAR PLANI REVİZYONUNA İHTİYAÇ VAR

Süleymanpaşa’da çok sıkıntılı bir imar planı var. 100 yıl geçse de imara açılan yerlere konut yapılamayacak kadar alakasız yerlere geçmiş dönemlerde imar verilmiş. Dumansız sanayinin alt tarafları buna ibretlik bir örnek. Süleymanpaşa’nın çok acil imar revizyonuna ihtiyacı var.  İstanbul istikameti. Süleymanpaşa’nın doğal olarak büyümesi gereken yer. Hükümetimizin desteği ile inşallah yeni imar alanlarına kavuşacağız. Akıllı kentlerimizi buralara inşa edeceğiz. Süleymanpaşa’nın eski mahallelerini hükümetimizin de desteği ile fonlar oluşturacak ve hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme sokacağız.

ÇOCUKLARIMIZA SAĞLAM BİR KENT BIRAKMAK İSTİYORUM

Bu vatana evlat yetiştiriyorum. Her bir çocuğumuz benim evladımdır. Bunun mesuliyeti çok büyük, farkındayım. Ayaklarına taş değse benim ciğerim sızlar. Onlara yaşanabilir, sağlam bir kent bırakmak en büyük hayalim. İnşallah bunu el birliği ile yapacağız, bu dönüşüm ahlaklı bir dönüşüm olacak. Geçmişimizde olduğu gibi Aile, komşuluk ve yardımlaşma bağlarını yaptığımız ahlaklı yapılarla yeniden yeşerteceğiz.

Editör: Fatih ERGE