Tekirdağ Türk Ocağı konferans salonunda Ocak üyelerine yaptığı sunumda " Deprem haberini alır almaz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile birlikte yola çıktık, bize İskender'un mıntıkası verilmişti, deprem den dolayı yollar tahrip olmuş kar yağışı devam ediyordu. Zor zahmet 24 saat gibi makul bir sürede İskenderun 'a ulaştık. 

Manzara gerçekten çok kötü, yıkım büyüktü. Hemen enkaz başına geçerek çalışmalara başladık. Neden kısmına girmeyeceğim televizyonlardan seyrediyorsunuz bir çok nedenden dolayı yıkımlar gerçekleşti.

Ben bu akşam küçük önlemler ile nasıl hayata tutunursunuz onu anlatmak istiyorum. 

Evinizde kendinize güvenli yaşam alanı belirleyin, deprem anında aile bireyleri ile orada saniyeler içinde buluşun o alanda sizi kurtaracakları süre kadar yaşam malzemesi istifleyin. Düdük hayati önem taşıyor size ulaşmaları için mutlaka yaşam alanında olsun. 

Afetten önce  alacağınız önlemler sizi hayata bağlar. Panik yapmayın, sakin olun ve önceden belirlediğiniz plana uyun. Ayrıca ev eşyalarını mümkün oldukça sabitleyin, eviniz yıkılmasa bile düşen bir dolap ya da sert bir cisim sizi ölümcül şekilde yaralayabilir. 

İşte bunun gibi küçük hazırlıklar bir felaket sırasında sizlere hayat verecektir. 

Ender Timuçin kısa konuşmasının ardından Türk Ocaklılara enkaz fotoğraflarından oluşan bir sunum ile görseller üzerinden depremi anlattı. 

Haber: Biyan Erge 

Editör: Fatih ERGE