HABER: FATİH ERGE/59HABER

Tekirdağ Sahil Özcanlar Köftede bir araya gelen heyet 31 Mart Yerel Seçimler öncesinde fikir alışverişinde bulundular. 
Dr. Yenigün Tekirdağ’da milliyetçi camianın önde gelen kanaat önderleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tekirdağ’ın kalkınması için var gücüyle çalışacağını Tekirdağ halkının yanında olacağını belirtti. 
Yenigün konuşmasının devamında proje odaklı çalışma prensibine sahip olduğunu özellikle yenilenebilir enerji üzerine hem tarım sektöründe hem de belediye giderlerinde büyük bir paya sahip olan enerji maliyetlerinin giderlerini sıfırlamaya yönelik çalışmalarının olacağını belirtti. Tarım ve sanayi alanlarında alternatif yeşil enerji kaynakları ile üretim maliyetlerini düşürmeyi, belediye olarak bu projelere öncülük edeceğini aktardı.
Kamil Günay açıklamasında, Dr. Tekin Yenigün hocayı akademisyen olarak önemsediğini, yenilenebilir enerji alanında çalışmalarına çok sevindiğini ve desteklediğini belirtti. Günay açıklamasının devamında: Özellikle büyükşehir belediyesinde enerji maaliyetlerinin çok yüksek olduğu bir dönemde maliyetleri düşürmeye yönelik projelerin olması, akademisyen ve bürokrat kimliği ile pratik çözümler üretmesi çok önemli. Zaten bu alanda oldukça tecrübeli bir isim. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde bu çözümleri Tekirdağlıların hizmetine sunacağına inanıyorum diyerek başarılar diledi. 
Hasan Erge açıklamasında: Dr. Tekin Yenigün Hoca ile bugün bir araya gelmekten çok memnun kaldım. Zengin fikirleri ve yaratıcı çözümleri var. Özellikle Yenilenebilir enerji ve gastronomi konularında oldukça deneyimli bir isim kendisi. Tarım sektöründe maliyetleri düşürmeye yönelik çok akılcı pratik çözümleri var. Tekin Hoca Tekirdağ’ı Gastronomi şehri yapacağını, değerlerin yok olmaması gerektiğini ve sonraki nesillere aktarılması gerektiğini, Tekirdağ’ın kültürünü koruyacağını şehrin ortak kültürünü geliştirecek oryantasyon programları uygulayacağını, metropol kent aşamasındaki Tekirdağ’da şehir kültürünü korumak ve şehrin ortak kültürünü geliştirmek için bilimsel ve pratik çözümler sunarak yeni ufuklar kazandıracağını söyledi. Tekin Hoca tam bir proje adamı kendisini destekliyor ve başarılar diliyorum. 
 

TARSAL NOSTALJİSİ CANLANDIRILMALI
Görüşmenin bir kısmında yıkılan Tarsal’a dikkatleri çeken Hasan Erge, Tarsal’ın bizim için ayrı önemi var, hatıraları var, düğünlerimiz, nişanlarımız birçok sosyal aktivitelerimizin yapıldığı yer orası. Hikayesi olan yerleri yeniden canlandırmak gerekli diyen Erge’ye Kamil Günay’da destek verdi. Tekin Hoca cevaben hikayesi olan, hatırası olan tüm değerlerimizi yeniden kazanmak bu şehrin ortak kültürünü canlandırmak ve hayata geçirmek istiyorum dedi. 
 

SARAY’DAN ŞARKÖY’E RAYLI SİSTEM
Kamil Günay' ın Saray' dan Şarköy'e raylı sistem görüşünü de değerlendiren Yenigün, çok doğru bir tespit, raylı sisteme geçme projem var. Saray - Şarköy arasında gerçekleştiği zaman bölgede oluşacak hızlı sirkülasyonun Tekirdağ'a büyük bir katma değer kazandıracaktır dedi.

Editör: Fatih ERGE