Cumhuriyet Bayramı’na özel açıklama yapan Başkan Ersoy:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tam 100 yıl önce 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet ile modern Türk Devletinin temelleri atılmış Balkanlardan Türkistan’a yaşayan soydaşlarımızın umudu olmuştur. Cumhuriyetimiz geçen 100 yılda birçok badireler atlatmış olsa da her badireden güçlenerek çıkmasını bilmiştir. 
100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti Türk Devletlerine güven veren, geleceğe emin adımlarla yürüyen Balkanlardan Türkistan’a kanatlarını açan Orta Doğu’da, Afrika Kıtasında ben de varım diyen güçlü bir yapıya bürünen ve beklenen bir devlet olagelmiştir. 
Özellikle Enerji ve Savunma Sanayisinde kalkınma hamleleri yaparak geleceğini garanti altına alan tam bağımsız bir devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Bu kararlı yükseliş, Türk Devletleri tarafından anlaşılıyor ve tarihsel kardeşlik bağları yeniden canlanmaya başlıyor. Gelecek yüzyılın, Türk Devletleri için kesinlikle bir dönüm noktası olacağından şüphe yok. Türk Devletleri Birliği, ham madde ve nüfus avantajlarını teknolojiyle birleştirerek, geleceğin öncü devletler topluluğu olma yolunda adaydır.
1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Devletleri ile ilgili söylediği sözler ve hedefler 100 yıl sonra vücut bulmaya başladı.  Bunun bir rastlantı olmadığını büyük devlet aklının ve genlere işlemiş kodların vakti zamanı gelince yeniden vücut bulduğu artık aşikardır. 
Tılsım, Atatürk’ün Kurtuluş savaşı esnasında karargâh çadırında şekillendirdiği Cumhurbaşkanlığı forsunda ki 16 yıldızdadır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk Dünyasının güvencesidir.  Yaşasın Cumhuriyet ve Türk Birliği…

Editör: Fatih ERGE