Hayattaki planları içerisinde kadınlara, kız çocuklarına örnek rol model  olmayı hedeflediğini söyleyen Başol,  siyasette de kadınların aktif rol alması gerektiğini kaydetti.

İl ve Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile adaylık açıklamasını gerçekleştiren Berrin Başol, kendini tanıtarak, aktif olarak siyasi çalışmalar gerçekleştirdiğini ve birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını anlattı.

Milletvekili aday adaylığı ile Kent Konseyi’nde ki görevinin seçim sonuçlanana kadar askıya alındığını söyleyen Başol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hedeflerim ve hayattaki planlarım içerisinde kadınlara, çocuklara örnek rol model olmak yer alıyor. Çalışmalarımda bu hedefimi göz önüne alarak ilerledim. Çalışkanlığım ve yapmış olduğum çalışmalarla genç kızlara örnek olmak istedim. Bundan sonrada aynı şekilde çalışmalara devam edeceğim. Başarabiliriz diyorum ve siyasette de var olmalıyız. Siyasetin içerisinde de mensubu olduğum parti bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. Bu seçimde de kadın adaylarımızı sıralamalarda güzel yerlerde göreceğimize inanıyorum. Benimle birlikte aday adayı olan arkadaşlarımla seçim sürecini güzel şekilde yürüteceğimize inanıyorum.

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde seçim sürecini başarılı şekilde yürüteceğimize ve iktidar olacağımıza inancım sonsuz.”

Berrin Başol kimdir?  

19 Temmuz 1975 tarihinde Hayrabolu’da doğdum.İlk,orta ve lise eğitimimi Hayrabolu’da tamamladıktan sonra 1993 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne girerek öğrenim hayatıma devam ettim.

2000 yılında Süleymanpaşa’da İpek Eczanesi adı altında halen faaliyet gösteren işyerimi açtım.

2010 yılında Türkiye Kızılay Derneği Tekirdağ Şubesi kurucu kadın kolları başkanlığı yaptım.

2009 yılından itibaren Namık Kemal Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul üyesi olarak çalışmalara devam etmekteyiz.

Tekirdağ Eczacı Odası’nda farklı görevlerde rol alarak meslek odama destek olmaya devam ediyorum.

2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olup Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 45.ve 46. Olağan İl Kongrelerinde Recep Ökten başkan yönetimlerinde görev alarak il başkan yardımcılıkları yaptım. 2019 Yerel Seçimlerinde aday olmak için görevimden istifa edip Hayrabolu Belediye Başkan Aday Adayı, yine aynı yerel seçimlerde Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi adayı olarak seçim çalışmalarında yer aldım.

28 Mart 2022 tarihinden itibaren Tekirdağ Kent Konseyi Başkanlığı, dolayısıyla Trakya Kent Konseyleri Birlik Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun tarafından oluşturulan, Burhanettin Bulut koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Kent Konseyleri Masasında yer alan 9 Kent Konseyi Başkanından biri olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı(TÜLOV), Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Tekirdağ Şubesi, Trakya Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği, Tekirdağ Lions Kulübü üyelik ve yönetimlerindeki görevlerim devam etmektedir.

Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.sınıf öğrencisi ve Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi Ana Bilim dalında lisansüstü eğitimime devam etmekteyim.

Çiftçi baba, ev hanımı annenin 4 çocuğundan biri olarak büyüyen Berrin Başol Süleymanpaşa’da yaşamaya devam etmektedir.

Editör: Fatih ERGE