Ramazan Ayının ilk haftasında toplu iftar ile, dualarla açılan Altınova Kapalı pazar yerine bugün pazarcı esnafı ilk tezgahını koydu. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 6 ayda 9 milyona yakın maliyette tamamlanan Altınova kapalı pazar yeri pazarcı esnafını çok memnun etti. Vatandaş ıslanmadan, modern bir alanda daha kaliteli ürünler ile  pazar yapma keyfini yaşıyor.   

SÜLEYANPAŞA'DA KAPALI PAZAR STRATEJİSİ

Ekonomik Fayda: Kapalı pazar yerleri, birçok ekonomik fayda sağlıyor. Pazarlar, yerel ekonomiye katkı sağladığı gibi ve yerel üreticilerin ürünlerinin satışını artırıyor. Ayrıca, kapalı pazar yerleri, turizm endüstrisini de destekleyiyor ve şehirdeki turistlerin ilgisini çekiyor, yapılan her pazar yeri turiste açık bir davetiye oluşturuyor.  

Çevre Dostu: Kapalı pazar yerleri, açık havada yapılan pazarlara göre daha çevre dostudur. Çünkü, kapalı pazar yerleri, çevreye daha az atık ve kirlilik bırakır. Mevcut pazarlarımızdan biliyoruz, gece yarıarına kadar işçiler pazar yerlerini temizlemek için mücade ediyorlar. 

Daha iyi bir alışveriş deneyimi: Kapalı pazar yerleri, alışveriş deneyimini geliştirir. Hem satıcılar hem de müşteriler, kapalı pazar yerlerinde daha rahat bir ortamda alışveriş yapabilirler. Ayrıca, ürünlerin daha düzenli ve kolayca bulunabileceği bir düzen oluşturulabilir.

Gıda güvenliği: Kapalı pazar yerleri, gıda güvenliğini artırır. Bu pazarlarda, satıcılar sıkı hijyen kurallarına uymak zorundadır ve ürünler daha sıkı bir denetimden geçer. Bu, tüketicilerin daha güvenli ve sağlıklı gıda ürünleri satın almalarını sağlar.

Hava koşullarından koruma: Kapalı pazar yerleri, açık havada yapılan pazarlarda olduğu gibi yağmur, kar, rüzgar ve güneş ışınlarından korur. Bu sayede hem satıcılar hem de müşteriler daha konforlu bir alışveriş deneyimi yaşarlar.

Editör: Fatih ERGE