Av. Ali Gümüş Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında: 

"Kıymetli Tekirdağlılar, Değerli büyüklerim dostlarım ve kardeşlerim,

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın tensipleriyle AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevi bugün tarafıma tevdi edildi.

Bismillah diyerek çıktığımız bu kutlu yolda öncelikle Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a saygı ve hürmetlerimi arz ederim.

Medarıiftiharımız, Tekirdağ Milletvekilimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Kıymetli Hocam Prof. Dr. Sayın MUSTAFA ŞENTOP'a şükranlarımla birlikte saygılarımı bilhassa arz ediyorum.

Mazbatamızı takdim eden Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Milletvekilimiz Sayın Erkan Kandemir'e, Teşkilat Başkan Yardımcımız Milletvekilimiz Sayın Halis Dalkılıç'a, İl Koordinatörümüz Milletvekilimiz Sayın Abdullah Doğru'ya ve Tekirdağımızın kıymetli Milletvekilleri Sayın Mustafa Yel ile Sayın Çiğdem Koncagül'e teşekkürü bir borç bilirim.

Görevi devraldığım İl Başkanımız Mestan Özcan’a, geçmiş dönem İl Başkanlarımıza ve Milletvekillerimize, benimle birlikte aday olan arkadaşlarıma, arayarak ve mesajlarıyla desteklerini sunan dualarını ulaştıran bugüne kadar teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev almış ve almaya devam eden kıymetli dava arkadaşlarıma ve pek değerli Tekirdağlı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Teşkilatımıza İl Başkanı olarak hizmet etmeyi nasip eden Yüce Rabbime hamd-ü senalar olsun. Sorumluluğumun büyüklüğünün farkındayım. Millete hizmet yolunda Tekirdağ için açılan bu temiz sayfayı siz değerli dava arkadaşlarım ile birlikte doldurarak bayrak yarışında hep daha ileriyi hedefleyeceğiz.

14 Mayıs'ın Sayın Cumhurbaşkanımız, Partimiz ve İttifakımız için kutlu bir zafer günü olacağından Allah'ın izniyle şüphemiz yoktur.

İçinde bulunduğumuz bu hassas dönemde hepimizi derinden sarsan asrın felaketinin yaralarını sarıyoruz ve seçimden sonra da emin adımlarla sarmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başısağolsun. Kutlama için çiçek göndermeyi düşünen kıymetli dostlarımdan istirhamım bunu yapmak yerine depremzedelerimiz adına AFAD'a yardımda bulunmalarıdır.

Ankara'dan dönerken Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın MUSTAFA ŞENTOP'un en kalbi selam ve muhabbetlerini Tekirdağımıza iletiyorum.

Şimdi ülkesi ve milleti için dertlenen insanlar olarak bize düşen "Zaman bendedir ve mekan bana emanettir" diyerek "kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını" verme vaktidir.

Büyük ve Güçlü Türkiye hedefimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam..."

Editör: Fatih ERGE