Trakya Türk TV yöneticisi gazeteci Yaşar Polat Ankara'ya gitmek için tekrardan çalışmalar yapan mevcut milletvekillerinin 5 yıllık performanslarını değerlendirdi. İlginç bir değerlendirme Ak Partiden Tekirdağ vekili Çiğdem Koncagül için oldu. Not vermek istemeyen Polat kendisine saygımız var diyerek değerlendirmeyi noktaladı. 

Yaşar Polat'ın o değerlendirme yazısı:

"MEVCUT TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİNİN ANKARA VE TEKİRDAĞ PERFORMANSLARI

2018 Genel Seçimlerinde Tekirdağ Milletvekillerine toplu olarak baktığımızda Ankara performans ortalaması'nın vasatın biraz üstünde %60, Tekirdağ Performanslarına baktığımızda ise % 30 olarak, vasatın çok altında kaldıklarını görüyoruz.

İsterseniz Objektif bir şekilde 7 Vekilin performanslarına Tek tek bakalım.

1- Faik Öztrak: Ankara ağırlıklı çalıştı, Partisi CHP'de Önemli pozisyonlarda görevler aldı, Tekirdağ boşluğunu nispeten İlhami Özcan Aygun ile doldurmaya çalıştı.

ANKARA PERFORMANS %70

TEKİRDAĞ PERFORMANS %20

2-Mustafa Şentop: Ankara' da TBMM Başkanı olarak, Tekirdağ'ı üst seviyede temsil etti. Tekirdağ'lıların gururu oldu. Tekirdağ' da 3-5 Müdür atamaları, ailesinin ismini yaşatacak bir cami ve 4 belediye başkanları ile verdiği fotoğraflar ve aracılık edilen bakan görüşmeleri dışında beklentilerin çok altında kaldı.

ANKARA PERFORMANS %70

TEKİRDAĞ PERFORMANS% 25

3-Enes Kaplan: TBMM Meclis katibi olarak, kırmızı plakasını Ankara ve Tekirdağ'da İYİ değerlendirdi.

En iyi performansını İl ve ilçe kongrelerinde gösterdi.Partisinin tek vekili olarak, Tekirdağ'da partilileri sahipsiz bırakmadı.

ANKARA PERFORMANS: % 50

TEKİRDAĞ PERFORMANS% 35

Mustafa Yel: Bu dönem Hem Ankara hem de Tekirdağ' da Beklentilerin çok altında kaldı. Ankara'da sonucu belli olmayan birkaç Meclis araştırma komisyonları ve birkaç kürsü konuşmalarına şahit olduk. Tekirdağ' da Gözle görülür bir varlık gösteremedi. Medyayı iyi kullanamadı.Partililerden ve Tekirdağ'lılardan gelen talepleri karşılayamadı, geçiştirdi.

ANKARA PERFORMANS %40

TEKİRDAĞ PERFORMANS % 20

Candan Yüceer: Ankara'da Daha çok geneli ilgilendiren konularda gözle görülür soru önergeleri verdi, kürsü konuşmaları yaptı.

Tekirdağ’ ın 11 İlçesinin Temsil ve bilgi hakimiyeti konusunda eksiklikler gösterse de, her kesimden gelen istek ve taleplere duyarsız kalmadı elinden geleni yaptı.

ANKARA PERFORMANS % 60

TEKİRDAĞ PERFORMANS%50

İlhami Özcan Aygun: Tekirdağ milletvekilleri içerisinde 11 ilçeye yetişen vekil oldu. Özellikle uzmanlık alanı olan tarım, hayvancılık ve çevre konularında olumlu performans sergiledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak'ın Tekirdağ eksikliğini aratmamak için elinden geleni yaptı. Tekirdağ'da CHP'li Bazı belediyelerle sıkıntı yaşasa da genel olarak iyi iletişim kurdu. Büyükşehir Belediyeleri ile yaptığı ticari alışverişlerle gündeme gelmese 2 kişilik çalışmalarıyla Tam puan alacaktı.

ANKARA PERFORMANS%85

TEKİRDAĞ PERFORMANS%70

Çiğdem Koncagül: Zarif, mutavazi ve tam bir teşkilat neferi.

Başta Partisinden gelen, ardından Sayın Mustafa Şentoptan ne talimat geldi ise, onu yaptı.

Kendi adına; Tekirdağ ve Ankara'da gözle görülür bir varlık gösteremediğini düşündüğümüzden, ve kendisine saygı duyduğumdan dolayı performans oranlarını yazmamayı uygun görüyorum.

NOT:

Bu oranlama ve yorum yazısı Halkın Genel düşüncelerinden aldığım verilerin neticesidir. Kişisel olarak, Tüm vekillerin Cep telefonları bende mevcuttur ve zaman zaman da kendileri ile görüşürüm.

Sorun şu ki; Tekirdağ'da Danışmana ihtiyacı olan SÖZDE danışmanlar VEKİLLERİMİZİ doğru bilgilendirmiyorlar. Halkın ve medyanın içinde değiller. Umarım yeni dönemde Sayın vekillerimiz liyakat sahibi, gerçekleri ileten danışmanlarla çalışırlar."

Editör: Fatih ERGE