FİNAL OKULLARI BASINLA BİR ARAYA GELDİ
Özel Tekirdağ Final Okulları basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda gazetecilerle buluşan okul yönetimi okul hakkında bilgi verdi. Basın toplantına Özel Tekirdağ Final Okulları Kurumsal Müdürü İsmail Kurt, İşletme Müdürü Yılmaz Karaçayır, Lise Müdürü hasan Hüseyin Ergen, İlkokul Müdürü Aslı Parlakçı, Eğitim Koordinatörü Beyhan Akşit  ve gazeteciler katıldı. 
EĞİTİMİ DAVRANIŞ HALİNE GETİRİYOR
Özel Tekirdağ Final Okulları Kurumsal Müdürü İsmail Kurt yaptığı açıklamada, okulun eğitim anlayışını ve hedeflerini şu sözlerle dile getirdi: “Yaşam başarısının ilköğretimden itibaren kazanılması gereken kişisel ve etik değerlerle beslendiğine inanan okulumuz, eğitim-öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetler aracılığıyla tüm bu değerleri öğrencilere öğretmeye ve bunları davranış haline getirmeye özen göstermektedir."
FİNAL OKULLARI YABANCI DİL EĞİTİMİNDE ÖNE ÇIKIYOR
Kurt, yabancı dil eğitiminin önemine de değinerek, "Final Okulumuzda yabancı dil öğrenimi, anadili öğrenimi ile aynı esaslara dayandırılarak yapılmaktadır. Başlıca yabancı dil olarak İngilizce ve bunun yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretimi yapılmaktadır" dedi. Final Okulları’nın sınav başarısı geleneğinin mirasçısı ve takipçisi olduklarını belirten Kurt, öğrencilerin gerek lise hazırlık gerekse üniversite giriş sınavlarına hazırlık anlamında yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.
OKULUN FİZİKİ YAPISI EĞİTİMDE FARK OLUŞTURUYOR
Okulun fiziki yapısı hakkında bilgi veren Kurt, “Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesini bünyesinde barındıran kurumumuzda 45 derslik, 7 atölye (Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarı, Fen Laboratuvarı, 2 resim atölyesi, müzik atölyesi, bilgisayar atölyesi, teknoloji tasarım ve bilişim teknolojileri), 2 kütüphane, konferans salonu ve spor salonu bulunmaktadır. Bunların yanında satranç, akıl oyunları, etkinlik odaları, yemekhane ve yemek salonu, ön ve arka bahçelerimiz mevcuttur" diye konuştu.
GELECEĞE UMUTLA BAKAN GENÇLER YETİŞİYOR
Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra ruh ve beden sağlıklarının da gelişimi için öğrenci kulübü ve sosyal etkinlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Kurt, “Biz Final Okullarında; sorumluluk sahibi, çalışkan, ülkesini seven, ülkesine güvenen, okumayı, araştırmayı, keşfetmeyi zevk haline dönüştüren, kişisel yeteneklerinin farkında olan ve bunları yapacağı çalışmalarla geliştiren, bilimde, sporda, sanatta, iletişimde başarıya odaklanmış, geçmişini bilen, geleceğine umutla bakabilen, ülkesini çağdaş medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmayı hedefleyen bir gençlik yetiştirmek istiyoruz!” ifadelerini kullandı.
BAŞARILI SPORCU ÖDÜLLENDİRİLDİ
Basın toplantısının ardından ise 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Edirne'de gerçekleştirilen Serbest Dalış İndoor Havuz Türkiye Şampiyonası'nda (GENÇLER) başarılı sonuçlar elde eden, Özel Tekirdağ Final Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Nida Murathan BULUT, Paletsiz Dinamik, Çift Paletli Dinamik (Türkiye rekoru), Dinamik Opnea ve Nefes Tutma Türkiye Birinciliği elde etti. Okul yönetimi, Nida Murathan Bulut'a başarıları için plaket ve hediye takdim etti.
 

Editör: Fatih ERGE