Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri, 21 Ocak Cumartesi günü çocuklarımız için “Aslan ile Fare” isimli oyun ve yetişkinler için “Hoppala” isimli oyunun sahnelenmesi ile devam edecek. 

Çerkezköy Belediyesi’nin Ocak ayı kültür- sanat etkinliklerinin 7 Ocak Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde ünlü keman virtüözü Canan Anderson konseri ile başladığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Anderson konserinin ardından 15 Ocak Pazar günü Kültür-Sanat Akademisi’nin sergisi açıldı. Akademimize devam eden kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru eserler vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Aynı günün akşamında Kültür-Sanat Akademimize devam eden kursiyerlerimizin müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ocak ayı kültür-sanat etkinliklerimiz 21 Ocak Cumartesi günü ‘Hoppala’ isimli çocuk tiyatrosu ile devam edecek” dedi.

AYNI GÜN 2 FARKLI OYUN SAHNELENECEK

‘Aslan İle Fare’ adlı çocuk tiyatrosunun 21 Ocak Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 13.00 ve 15.00’da sahneleneceğini kaydeden Başkanımız Vahap Akay, “Gündüz çocuk tiyatrosunun sahne alacağı Atatürk Kültür Merkezimizde aynı gün saat 20.00’da ise ‘Hoppala’ isimli yetişkin tiyatrosu izleyiciler ile buluşacak. Çerkezköy Belediyesi’nin Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri 27 Ocak Cuma günü de yine Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da sahnelenecek olan ‘Astrotürkler Geliyor’ adlı tiyatro oyunun sahnelenmesi ile sona erecek.

ÇOCUKLAR, “ASLAN İLE FARE” OYUNUNU İZLEYECEK

21 Ocak Cumartesi günü saat 13.00 ve 15.00’da çocuklar için sahnelenecek olan “Aslan ile Fare” isimli oyun, usta tiyatrocu Tarık Şerbetçioğlu tarafından kaleme alındı. Tek perde olan oyunu 3-7 yaş arası çocuklarımız seyredebilecek. Oyunda Gönül Acar, Deniz Salman, Sevda Yıldırım, Dilara Tabak rol alacak. Oyunun konusu: “Kurnaz Tilki Tekdiş’in Ormanlar Kralı Aslanı zor duruma düşürecek bir planı vardır. Bu planı bozacak olan da sevimli Fare Kemirik’tir. Bazen en işe yaramaz diye kenara itilen birinin bile yeri geldiğinde çok kıymetli olacağını anlatan, hayvanlar arasında geçen eğlenceli, eğlendirirken öğreten, şarkılı danslı tek perdelik oyunun süresi 40 dakikadır.”

TİYATROSEVERLER “HOPPALA” İLE GÜLECEK

Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 21 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.00’de ise yetişkinler için “Hoppala” isimli oyun sahnelenecek. 2 perdelik oyunda usta tiyatrocu Tarık Şerbetçioğlu hem yönetmenlik koltuğunda oturuyor, hem de oyuncu kadrosunda yer alıyor. Oyunda ayrıca İskender Bağcılar, Fahri Kıncır, Gönül Acar, Sevda Yıldırım, Dilara Tabak, Murat Öztürk ve İsmihan Celasun rol alıyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun G. Feydeau’nun “Kadınlar Terzihanesi” oyunundan günümüze ve ülkemize uyarladığı komedi oyununun konusu ise şöyle: “Doktor Ferit Bey parası için evlendiği karısının bitip tükenmek bilmeyen kıskançlıklarından ve kaynanası İkbal Hanım'ın dırdırından hayli sıkılmıştır. Günün birinde hastası Belkıs Hanım ile bir kaçamak yaşamak ister. Belkıs Hanım buluşacakları gün Ferit Bey’i bekletir, gelmez. Ferit yorgun, kızgın ve perişan bir halde eve gelir. Gece kocasının eve gelmediğini anlayan Nazan Hanım, annesi İkbal Hanım’a kocasının kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Damadını pek sevmeyen ve bu evliliğe kızının hatırına onay veren İkbal Hanım’a gün doğar. Ferit gece eve gelmemesinin sebebi olarak kuzeni Kamuran’ın hastalığını bahane eder. Ancak hiçbir şeyden haberi olmayan Kamuran çıkıp gelince işler karışır.”

2023’TE KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

2023 yılında da Çerkezköy Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinlikleri ile Çerkezköylü sanatseverler ile buluşmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, Ocak ayı içerisinde yapılacak kültür-sanat etkinliklerine tüm sanatseverleri davet etti. Başkanımız Vahap Akay, “Kültür ve sanat ile dolu bir Ocak ayında hemşerilerimiz ile bir arada olacağız. Ocak ayı içerisinde düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmak isteyen sanatseverler etkinlik gününden 3 gün önceden itibaren (Etkinlik günü dahil) 08.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz davetiyelerini Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden temin edebilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Fatih ERGE