Ramazan ayının manevi atmosferini ve birlik-beraberlik ruhunu yaşatmak için her akşam farklı bir mahallede kurulan Gönül Sofraları, binlerce Süleymanpaşalıyı aynı sofrada bir araya getirmeye devam ediyor. 7 Nisan Cuma günü Vatan, 8 Nisan Cumartesi Aydoğdu ve 9 Nisan Pazar günü ise Çınarlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle iftarlarında aynı anda oruçlar açıldı, aynı dualar için el açıldı.

VATAN MAHALLESİ’NDE BİNLERCE VATANDAŞ BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

7 Nisan Cuma günü Vatan Mahallesi’nde organize edilen Gönül Sofrası, mahalle sakinlerine bir arada olma, birlikte iftar yapma imkânı tanıdı. İftarda mahalle sakinlerine hitap eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ramazan’ın bolluk ve bereketini vatandaşlarla birlikte idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mahalle sakinleri Ramazan’ın geleneksel lezzetleri Osmanlı macunu ile Ramazan Şerbetinin yanı sıra Karagöz ve Hacivat gösterisi ile ilahi konserleri eşliğinde iftar yapmanın keyfini yaşadı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP AYDOĞDU MAHALLESİ’NDE GÖNÜL SOFRASINA OTURDU

8 Nisan Cumartesi günü Aydoğdu Mahallesi’nde kurulan Gönül Sofrasının ise çok özel bir misafiri vardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Dünya Romanlar Günü’ne denk gelen gecede, ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Aydoğdu Mahallesi’nde düzenlenen Gönül Sofrası etkinliğine katılarak binlerce mahalle sakini ile birlikte iftar yaptı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop, iftarın ardından sahneye gelerek mahalle sakinlerine seslendi. Şentop, konuşmasında hem genel siyaset ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu hem de Ramazan’ın manevi iklimini kendi memleketinde hemşehrileri ile birlikte yaşamaktan duyduğu memnuniyete vurgu yaptı. Şentop, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her Ramazan ayında mahalle mahalle kurulan Gönül Sofralarının birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlik, çocuklar için ikramlar ve Karagöz gösterisi ile devam etti.

ÇINARLI MAHALLESİ GÖNÜL SOFRASI DOLUP TAŞTI

9 Nisan Pazar günü Çınarlı Mahallesi’ne misafir olan Gönül Sofraları, 3 binden fazla mahalle sakininin katılımıyla görkemli bir hale büründü. Tepe Değirmenler Caddesi’nin bir ucundan diğerine kadar yüzlerce metre uzanan masalar dolup taşarken, vatandaşlar iftar öncesi ilahi konseri ve dualarla Ramazan’ın manevi ruhunu idrak ettiler. İftar sonrası kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çınarlı Mahallesi’nde yapılan yatırım ve hizmetleri özetleyerek aynı sofrada binlerce hemşehrisi ile oruç açmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade etti.

Öte yandan, 10 Nisan’da Topağaç ve 11 Nisan’da Namık Kemal Mahallelerinde yapılması planlanan Gönül Sofraları iftar programlarının hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Editör: Fatih ERGE