Yüceer’in Milletvekilliği döneminde sıkı bir LGBT savunucusu olduğu Hürriyet’in haberi ile ortaya çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre; CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, lezbiyen, eşcinsel, biseksüel, transeksüel (LGBT) bireylerin ayrımcılığa uğradığını, hatta öldürüldüğünü söyledi. Yüceer, bunları görmezden gelmenin, uluslararası sözleşmelerdeki tavsiye kararlarının istenildiği gibi yorumlamanın, asıl ayrımcılığa uğrayanları yok saymak anlamına geldiğini savundu. Tasarıyı hazırlayanların, cinsel kimlikleri farklı kişilerin haklarını yok sayınca, bu bireylerin tercihlerinin de yok sayıldığını öne süren Yüceer, bunun “herkes hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden eşit yararlanacak ama bazıları daha az eşit yararlanacak” anlamına geldiğini söyledi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

TEKİRDAĞLILAR LGBT ETKİNLİKLERİNE HAZIR MI?

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Candan Yüceer'in Tekirdağ'da LGBT bireyler için ne gibi etkinlikler yapabileceği merak konusu oldu. LGBT bireylerin haklarına ve eşitlik mücadelesine verdiği destek göz önüne alındığında, Tekirdağ’da olası etkinliklere Tekirdağlılar hazır mı?

1.     Bilinçlendirme etkinlikleri: LGBT hakları, ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik konularında toplumu bilinçlendirmek amacıyla seminerler, konferanslar veya paneller düzenlenebilir.

2.     Toplumsal farkındalık etkinlikleri: LGBT bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenlenebilir, örneğin etkileyici konuşmalar, eşitlik yürüyüşleri veya sanatsal etkinlikler.

3.     Destek grupları ve danışmanlık hizmetleri: LGBT bireylere yönelik destek grupları oluşturulabilir ve psikolojik danışmanlık, hukuki destek gibi hizmetler sunulabilir.

4.     İşbirliği ve dayanışma faaliyetleri: LGBT hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak ortak projeler gerçekleştirilebilir.

5.     Yasal düzenlemeler ve politika geliştirme: LGBT haklarını güvence altına alan yasal düzenlemelerin yapılması veya mevcut politikaların iyileştirilmesi için çalışmalar yürütülebilir.

Editör: Fatih ERGE