BULGAR TURİSTLER AKIN ETTİ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde denize sıfır hizmet veren Odrys Beach Hotel, Buşgaristan ve Romanya’dan gelen turistlerin akınına uğradı. Otel 3 aylık sürede yaklaşık 10 bin yabancı turist ağırladı. Otelde konaklayan turistler, palajda güneşlenerek Marmara Denizi’nin sularına kendilerini serinletti.

TEKİRDAĞ’A DÖVİZ BIRAKTI

Önceki yıllarda az sayıda gelen turistler özellikle otelle birlikte şehre de ciddi miktarda döviz bıraktı. Yerel esnaftan alış veriş yapan turistler ülkelerine dönerken bolca alış veriş yaptı. Özellikle turlarla gelen turistler Tekirdağ’ın tarihi ve turistik alanlarını gezdi. Bağ rotası kapsamında geziler düzenleyen turistler, Tekirdağ’a özel şaraplardan da tattı.

PLAJ KENARINDAKİ OTEL DOLDU TAŞTI

Gelen turistler hakkında bilgi veren Odrys Beach Hotel  Ön Büro Müdürü Erhan İlktuğu, “Bizim turistleri karşılama yerimiz genelde Bulgaristan ve Romanya odaklı misafirleri kabul ediyoruz. Tabii istenilen yerlerden gelen var da bu tarz ülkelere biz daha çok çalışmalarımızda ağırlık yapıyoruz. Biz bu sezon tam on bin yabancı turist ağırladık gelen turistler Bulgaristan ve Romanya bölgelerinden geliyor. Bölgemizde turistlerin katkıları geldikleri zaman yerel olarak alışveriş merkezlerimizden alışveriş yapıyorlar. Esnaflara belli bir miktar döviz kazandırıyorlar. Altınova’nın halkı da gelen turistlerden gerçekten çok memnun. Biz bunu ilerletmek istiyoruz. Turistler buraya geldiklerinde kendi memleketlerinde ve ülkelerinde bu kadar güzel deniz ve böyle güzel bir hava bulamadıkları için burada gayet güzel arkadaşlarıyla ve dostlarıyla eğleniyorlar. Burada almış oldukları fotoğraf ve video kareleriyle ülkelerine geri döndüklerinde buraya bizlerden çok daha güzel bir şekilde bahsediyorlar” dedi.

Editör: Fatih ERGE