Üye belediyelerin; bölgenin geleceği için kapsayıcı, sürdürülebilir ve kalkınmaya dayalı çözümler üretmek için bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı olan B40 Balkan Şehirleri Ağı bünyesinde kurulan 4 çalışma grubunun ilk toplantısı üye belediyelerin yetkililerinin katılımı ile online olarak gerçekleştirildi. 

B40 BALKAN ŞEHİRLERİ AĞI BÜNYESİNDE 4 FARKLI ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Yerel İklim Eylemi, Yerel Ekonomik ve Kültürel İşbirliği, Akıllı Şehirler ve Dijital Dönüşüm, Yerel Demokrasi ve Göç ana başlıkları altında oluşturulan 4 adet sanal çalışma grubunun ilk online toplantısı Akıllı Şehirler ve Dijital Dönüşüm alanında yapıldı. Üye belediyelerden ilgili personelin online olarak katıldığı toplantıda, şehirlerin sosyal, kültürel ve iktisadi iş birliklerini arttırmaya ve birlikte uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler üretmeye yönelik görüş alışverişinde bulunuldu ve bundan sonraki çalışmaların yol haritasının belirlenmesi noktasında fikir birliğine varıldı. 

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

‘Hackathon projesi’ kapsamında öncelikle şehirlerin temel sorunlarının belirlenmesi görüşüldü, sonrasında ortak bir çözüm için bir etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı. Özellikle doğal afetlere hazırlık konusunda dijital dönüşümün nasıl organize edilebileceği tartışıldı ve bu konuda üye belediyeler tarafından sunulan projeler masaya yatırıldı. Bu proje kapsamında, Doğal afetler ile ilgili şehirlere nasıl katkı sağlanabileceği görüşüldü. Data envanteri oluşturmak, araç, personel, ekipman vb. konularda şehirler için bilgi altyapısı oluşturulması kararlaştırıldı. Bir afet durumunda B40’ın nasıl bir envantere sahip olduğu, nereden nasıl bir yardım geleceği ve bu verilere göre doğal afet anında uygulamaya konulacak bir afet planı oluşturulması kararlaştırıldı.

BAŞKAN ALBAYRAK: “B40 BALKAN ŞEHİRLERİ AĞI ONLİNE TOPLANTILARI, İŞ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİ GİBİ YAPACAĞIMIZ ORTAK ÇALIŞMALAR İÇİN ÖNÜMÜZDE YENİ UFUKLAR AÇACAKTIR

İlişkilerin ve iş birliğinin geliştirilmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sahip olduğumuz imkân ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek, ülkelerimizin ve kentlerimizin gelişimine ivme kazandırmak, çağdaş ve mutlu bir geleceği hep beraber inşa etmek tarihsel sorumluluğumuzdur. Tekirdağ, Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerimizde önemli bir merkez üssü olduğu gibi Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı durumundadır. Mavi gözlü kentimiz, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, gelişmiş ulaşım ağı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmi ile gelişen ve yatırımcılara fırsatlar sunan bir metropoldür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin ve bölgemizin gelişimine ve kalkınmasına ivme kazandırıyor ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Gerçekleştirilmekte olan B40 Balkan Şehirleri Ağı online Toplantıları, iş birliğimizi güçlendireceği gibi yapacağımız ortak çalışmalar için önümüzde yeni ufuklar açacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Balkan ülkeleriyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu toplantıların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki iş birliğimizin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyor, ülkemiz ve komşu Balkan ülkeleri için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

SANAL ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI DEVAM EDECEK

‘Yerel İklim Eylemi’, ‘Yerel Ekonomik ve Kültürel İşbirliği’, ‘Akıllı Şehirler ve Dijital Dönüşüm’, ‘Yerel Demokrasi ve Göç’ ana başlıkları altında oluşturulan 4 adet sanal çalışma grubunun online toplantıları ilerleyen günlerde, belirlenen planlama doğrultusunda sürdürülecek. 

Editör: Fatih ERGE