Sene 1996 otobüs durağında asılı olan ilan, arkadaşım Simge ile dikkatimizi çekti.

"Namık Kemal Bölge Tiyatrosu Yeni Oyuncular arıyor. "

Annemden zor bela aldığım izinle... O zamanlar Belediye İş merkezinde küçük bir büronun kapısını çaldığımı hatırlıyorum. Kapı açıldığında küçük ama sıcak bir grup insan ile tanıştım. Utana sıkıla , otobüs durağındaki ilanı görüp geldiğimi söyledim. İçeride küçük bir sohbetten sonra Yılmaz İçöz hoca içeri gelmişti. Rahmetli , Yılmaz Hoca ile tanıştıktan sonra artık hiçbir şey eski Burcu ile aynı olmayacaktı. 14-15 yaşlarında ki halimi hatırlıyorum da. Utangaç ve korkaktım. Ama Yılmaz Hoca ile her şey değişti . Üzerimdeki emeği büyüktür. 

Yılmaz İçöz tarafından 1959'da Tekirdağ'da kurulan Namık Kemal Bölge Belediye Tiyatrosu, geçen yarım asırlık sürede, 'en uzun ömürlü amatör tiyatro' olma özelliğinden dolayı 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Böyle bir kurumda Tiyatro oyunculuğu ve diksiyon eğitimi almış , birazda sahne tozunu yutan biri olarak Tekirdağ Büyükşehir’in kurmuş olduğu Belediye tiyatrosuna dair bir şeyler yazmadan edemeyeceğim.

Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu tiyatro gösterisi davetine geçen akşam icabet ettim. Mart ayından bu yana "Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım" oyunu belli aralıklarla sahneleniyormuş. Bildiğim kadarıyla çoğu sahnelenen şehirde +16 şartı ilanlarda gözüme çarpıyordu. Ama Büyükşehir Belediyesi sahnelenen oyunun gösterimine bir yaş şartı koymamış. Bizimle oyunu izleyenler arasında 10 yaşında küçük bir kız çocuğu gözüme ilişti. Daha önceki gösterimlerde yaş sınırına dikkat ettiler mi bilemiyorum. Oyunda müstehcen, kadının bir cinsel obje olarak gösterildiği ve öpüşme sahneleri olan süreçler gereksiz ve uzundu. Sosyal bir belediyenin 6 aydır sadece bir oyunda takılıp kalmasına anlam veremedim. Aile olarak gidip izleyemezsiniz. Altı çizilmesi gereken 16 yaş uyarısı çocukların algısının üstünde karmaşık metinler, argo sözcükler içeren ya da sert temaların ve müstehcenlik ya da erotizm adına yer aldığı oyunlarda kullanılmalıdır.

Bir oyunun içinde gereksiZ uzatılan erotizm var ise.... Emin olun İstanbul'da 100 tiyatro varsa, bu tarz oyunlardaki sahnelerin uzatıldığı süreler parmakla sayılacak kadar az...

İyi bir tiyatronun erotik sahnelere ihtiyacı yoktur! Ben bu tarz görüntülerin gişeye herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Bir oyunu içindeki bu tarz sahneler yüzünden daha fazla kişi izlemiyor. Oyunu yarıda bırakıp çıktım.

Gelecek zamanlarda ailemizle gidip izleyebileceğimiz güzel oyunların da sahnelenmesi dileğiyle…