Metiner, seçim sonuçlarının İYİ Parti’nin beklentilerinin altında kaldığını ifade ederek, partisinin seçim sürecinde emek veren tüm adaylara ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Ayrıca, seçim sonucunda başarılı olan belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarları tebrik etti ve başarılar diledi.

Metiner, seçim sonuçlarının parti açısından beklentilerin altında kaldığını söyledi. Ancak, partinin amacının sadece seçimlerde başarı elde etmek olmadığını vurguladı. İYİ Parti'nin 3. Yol olarak tanımladığı "Hür ve Müstakil" duruşunun seçmenlere bir alternatif sunmayı hedeflediğini belirtti. Metiner, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devam etmesine rağmen, demokratik tercih haklarını korumak ve farklı birlikteliklerin parçası olmamak için zorlu ve konforlu olmayan bir mücadeleyi tercih ettiklerini ifade etti.

Tekirdağ'da seçmenin iki kutup arasında sıkıştırıldığını ve belediye başkanlığı seçimlerinde kazanan adayı destekleme eğiliminde olduğunu belirten Metiner, İYİ Parti'nin oy oranının belediye başkanlığı seçimlerinde düşük olduğunu, ancak meclis oylarında daha yüksek olduğunu açıkladı. Partinin potansiyelinin ve seçmenin gönlündeki teveccühün altında kaldığını ve mecburen verilen oylarla kayıplar yaşandığını ifade etti.

Metiner, partinin gelecekte de hür ve müstakil bir yol izleyeceğini ve yerel yönetimlerde muhalefet görevini önemsediklerini belirtti. Parti içindeki hiziplere son verileceğini ve siyaset yapma şekillerinin yeniden kurgulanacağını söyledi. Metiner, aldıkları kararların ülkeye, millete ve Tekirdağlılara hayırlı olmasını temenni etti.

Editör: Fatih ERGE