Çorlu Heykel Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bando takımı, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, Tekirdağ Doğa Koleji öğrencileri suyu anlatan sloganlar eşliğinde yürüdü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan coğrafya öğretmeni Seval Çanak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1993 yılında Rio de Janeiro'da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda suyun önemini vurgulayarak her yıl 22 Mart'ın Dünya Su Günü olarak kutlandığını belirtti. Su kaynaklarının azalması ve kirlenmesiyle birlikte temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacının dünya genelinde ve ülkemizde en büyük problemlerden biri haline geldiğini söyledi.

Çanak, son yıllarda artan nüfus, sanayi ve tarım faaliyetlerinin su kaynaklarının azalmasına, kirlenmesine ve tahrip olmasına yol açtığını ifade etti. Bu nedenle, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, korunması ve gelecek nesillere aktarılması için önlemler almanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için verimli su kullanımı, su kaynaklarının korunması ve suyun yönetimi ve dağıtımının önemli stratejiler olduğunu belirten Çanak, bu stratejilerin tarım, sanayi ve evsel kullanımda uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, damlaların dansı ve drama etkinlikleriyle programa devam etti. Etkinliğe katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkürlerini ileten Doğa Koleji yetkilileri, suya olan farkındalığı artırmak ve bireysel sorumlulukları öğrencilere aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Editör: Fatih ERGE