İstanbul’da Gelenekleşen iftar yemeğinde yine Bozkurt’lar ordusu bir araya gelerek hep birlikte huzur içinde iftar yemeğinde buluşup iftarlarını açtı.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı dönemde Erdem Karakoç tarafından başlatılan Topkapı iftarları yıllardır sürüp gitmekte.

31 Mart Yerel seçimlerine denk gelen İftar programına yedisinden yetmişine katılım sağlanmasıyla adeta bir iftar şölenine dönüşen bu muhteşem programda bir konuşma yapan Erdem Karakoç yine bir olmanın iri olmanın kazanımlarının göz ardı edilmemesine değinirken iftara katılım sağlayan Ak saçlılar dediğimiz ülkücü kuruluşlar davasına yıllarca hizmet etmiş olan gruptan “ MHP Genel merkezinin yapmadığı çağrıyı yine Erdem Karakoç yaparak dağılmayı ve itirazları susturuyor” söylemlerini konuştu.

 Duruşu ile milliyetçi ülkücü kadroların göz bebeği haline gelen Erdem Karakoç MHP çatısı altında resmî bir sıfat taşımadığı halde bu sergilediği performans ile genç ülkücülerin adeta idolü oluyor.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Orhan Çakıroğlu, Ülkücünün kim olduğunu ve neyin kavgasını verdiğini anlattı.
Ülkücünün ömrünü Peygamberimize adadığını, Turan davasını Peygamberimizin yoluyla aydınlattığını ifade eden Çakıroğlu, "Ülkücü kendi nefsini yok etmek için yola çıkmıştır. Ülkücü Allah dedi mi bir daha geri dönmez. Bu yolda ya öldürür ya da ölür" diye konuştu.
Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar ise sözlerine her Ülkücünün bir hikâyesi olduğunu belirterek başladı.
Türk milletinin bekası için mücadele verdiklerini ve bunu başardıklarını anlatan Çakar, "Mesele vatan, din ve millettir. Alparslan Türkeş bu mukaddes davaya bağlı bir nesil yetiştirdi" ifadelerini kullandı.
Yazar Mahmut Yıldırım da eğitimin önemine değindiği konuşmasında, Ülkücülerin neyin mücadelesini verdiğini anlattı ve Ülkücülerin nerede nasıl davranacağını bilen şuurlu bir nesil olduğunu söyledi.
İftar programında ayrıca, Hayrettin Alp bir şiir okudu, İsmet Koçak, Mustafa Can ve Perihan Durmaz da kısa konuşmalar yaptı.

Editör: Fatih ERGE