Gazeteci Nijat Ayvaz'n gündeme getirdiği haberde "CHP Genel Başkan Eski Başdanışmanı ve Eski Parti Meclisi üyesi Erdoğan Toprak’ın kardeşi Çorlu belediyesi CHP Meclis üyesi olan Hasan Toprak’a ait olan 70 dönümlük tarla, belediyenin aldığı kararla imar rantına dönüştü. Çorlu’da bulunan bu tarlanın imar değişikliği, Hasan Toprak’ın CHP’den meclis üyeliği kazanmasının ardından gerçekleşti ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından arazinin inşaat alanı beş kat arttırıldı. Hasan Toprak’ın başvurusu üzerine 2016’da gerçekleşen imar değişikliği, başka çiftçilerin aynı haklardan yararlanmak istemesi üzerine iptal edilmişti. Ancak Hasan Toprak’ın CHP’den meclis üyesi seçilmesi sonrasında, Çorlu Belediyesi tarlanın imar dosyasını tekrar göndererek CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir düzenleme talep etti. Bu düzenleme, AK Partili meclis üyelerinin itirazına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Halkın “CHP’Lİ BELEDİYEDE RANTÇI ZİHNİYET” olarak yorumladıkları bu durum özellikle yaklaşan yerel seçimlerde endişelere neden oldu." İfadesine yer verdi.

CANDAN YÜCEER KONUYLA İLGİLİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer Çorlu'da gündeme gelen rant konusuyla alakalı sessizliğini koruyor. Yüceer Büyükşehir Belediye Bşakanı seçildiğitakdirde ne yapacağı merak ediliyor.

Editör: Fatih ERGE