Çorlu Orion kavşağında yaşanan trafik sorununu haberleştirmek üzere gazetecilere röportaj veren bir vatandaş “Buraya bir battı çıktı yapılsa çok güzel olur, battı çıktı bir buraya lazım” diyerek Çorlu’da yıllardır çözüme ulaştırılamayan kavşak hakkında sıkıntılarını dile getirdi.

Gazeteci Nijat Ayvaz “Tekirdağ Büyükşehir’de kime oy düşünüyorsunuz aklınızda bir isim var mı sorusuna vatandaş, “AK Parti’nin bir adayı var bayan onu düşünüyorum ama…” Dedi. Gazeteci Ayvaz AK Parti’den Cüneyt Yüksel CHP’den Candan Yüceer var düzeltmesiyle vatandaş “Candan’ı düşünüyorum evet” diyerek sözlerine son verdi.

ÇORLU ORİON KAVŞAĞI SORUN OLARAK ORTADA

Çorlu Orion Kavşağı trafik bekleme süreleri ile adeta rekor kırıyor. Birçok caddenin birleştiği, yaya geçiş güzergahının da aynı noktadan yapıldığı kavşak trafik güvenliği açısında da oldukça tehlikeli bir konumda bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR SADECE GEOMETRİK DÜZENLEME YAPTI

Çorlu Belediyesi internet sitesinde yer alan bilgide Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği ve Çorlu Belediyesinin de katkı sağladığı kavşak düzenleme projesi 2021 yılında tamamlandı.

Sitede yer alan bilgiye göre: Salih Omurtak Caddesi üzerinde Orion Alışveriş Merkezi önünde bulunan hemzemin kavşakta geometrik düzenleme yapılarak trafik yoğunluğu ve trafik ışıklarında bekleme süresi azaltılıp iyileştirmeye gidildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi iş birliği ile yürütülen çalışmaların ardından Orion Kavşak Projesi tamamlanarak hizmete girdi. Denilmekte.

  

Editör: Fatih ERGE