Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni 10 yıldır yönetmeye çalışan Kadir Albyark'ın yönetimine memnun olmayan CHP, Candan Yüceer isminde karar kıldı.  CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında, Candan Yüceer'in Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katılacağı kararı alındı. Bu bilgi, Sözcü TV tarafından da doğrulandı.

Neler Yaşandı?

CHP 'ye yakın HaberMotto sitesinde sürecin perde arkası anlatıldı: 

"ÖZGÜR ÖZEL CANDAN YÜCEER’İ İSTEDİ

CHP’de olan Tekirdağ Büyükşehir’de mevcut başkan Kemal Albayrak’ın yerine önceki dönem Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in belediye başkanlığına aday gösterileceği konuşuluyordu. Hatta Özgür Özel’in Yüceer’e “Tekirdağ’da başkan sen olacaksın; git, çalış” dediği Yüceer’in yakın çevresi tarafından Tekirdağ’da kulaktan kulağa yayılmıştı.

 EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZEL’E “CANDAN” DOSYASI

Tekirdağ’da 2 dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay’ın Büyükşehir adayı yapılmasını isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in desteklediği Candan Yüceer’in eşi Kamil Yüceer’in Tekirdağ’da bulunan özel hastanesi üzerinden yapıldığı iddia edilen yolsuzluk haberlerini dosya haline getirerek Özel’e teslim ettiği öğrenildi."

CANDAN YÜCEER KİMDİR?

Candan Yüceer, 4 Mayıs 1973 tarihinde Ankara'da doğmuş olup aslen Malatyalıdır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Yüceer, mezuniyetinin ardından Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yapmıştır. Ayrıca Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Candan Yüceer, aynı zamanda 24., 25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili olarak görev yapmıştır. Kendisi, siyasi ve toplumsal alanda aktif bir rol oynamıştır.

WhatsApp Görsel 2024-01-10 saat 22.35.47_4138ad23

Editör: Fatih ERGE