Bugün mutlu bir günümdeyim. Dernek temsilcilerimizle köy mezarlığına gidip Bombacı Kazım Çavuş' un kabrini ziyaret ettik.

Ve... Prof. Dr. Mustafa Şentop ile bu gece Emiryakup Köyünde aynı masada iftar yaptık. Kırımla ilgili, köyümüzün demografik yapısıyla hakkında kendisine güzel bilgiler sunduk. Çok dikkatli dinledi. İftar hitamında kendisine bir Kırım Bayrağı vereceğimi söyledim. Nihayet yemek bitti, ışık ve açıyı düşünerek takdim yerini de kendisi belirledi. 

Sn. Şentop'a Kırım Bayrağını neden verdiğimi şöyle izah ettim:

- Değerli Şentop Hocamız; bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümündeyiz, ancak bir yıldönümü daha var: 18 Mart 2014 tarihinde Ruslar Kırım' ı işgal etmişti. Onun da bugün 10. yılındayız. Tekirdağ Kırım Türkleri Dernek Başkanlığı olarak işgalin unutulmaması için size günün anısına bir Kırım Bayrağı hediye ediyoruz. "

Bayrağı aldı ve:

"-Biz Kırımın işgalini tanımadık. Tanımıyacağımızı açıkladık. Zaten yüzlerine de bunu açık açık söylüyoruz." Dedi. 

Bir önceki TBMM başkanımızın Köyümüze gelmesine, bayrağımıza sahiplenmesine Kırımla ilgili güzel sözlerine canı gönülden Dernek üyelerimiz adına çok çok teşekkür ediyoruz. 

Bir iki kısa not daha... İftar sonrasında camide akşam namazını Şentop kıldırdı. Ve... İbrahim Borazan köyler içinde sadece bizim köyümüzde olan Sakalı şerif sandığını müsadeyle açtı, Kırk bohçaya sarılı sandıktan salavatlar okunarak sakalı şerif çıkarıldı, sonunda, Borazan kısa bir dua yaptı.

Camiden sonra köy konağına geçildi, orada Şentop ve Osman inan mikrofondan seçim hakkında kısa kısa açıklamalarda bulundular. 

İlgi beklenenin çok üzerindeydi.

Bence gecenin organizesinde emeği geçen Muhtar Osman Uysal' ı ayrıca tebrik etmek gerekiyor.  AK Parti il yönetiminde görev alan Adil Bilsel de yaşadığı manzara karşısında çok duygulandığını kulağıma eğilerek, "Abi benim en mutlu gecem" sözleriyle dile getirdi.

Velhasıl bol resim çektirmelerle Şentop ve konvoy köyümüzden ayrılmış oldu

Dileğim: Her şey güzel olsun. 

NOT: Resim; Mustafa Şentop, Hasan Erge- Parkalı- Yanımda İbrahim Borazan; Benimle Şentop arasında arka planda Köy Muhtarı Osman Uysal ve Şentop' un solunda Hayrabolu Belediye Başkanı ve tekrar adayı Osman İnan ve köylülerimiz. Tarihi bir anı olarak kayda girmiştir.