HABER: FATİH ERGE

TBMM geçmiş dönem soru önergesi ekranından yaptığımız araştırmaya göre Candan Yüceer 24-25-26 ve 27 dönem milletvekilliği döneminde toplam 178 soru önergesi, kanun teklifi veya sözlü konuşma yaptığı anlaşıldı. Yapılan bu çalışmaların 48 tanesi Tekirdağ ile ilgili 130 tanesi de Türkiye gündemi ilgili.

Tekirdağ ile ilgili gündeme getirdiği en fazla konu Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşu oldu.

4 defa Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunu gündem dışı söz alarak kutlayan Candan Yüceer’in Tekirdağ ile ilgili birer defa gündeme getirdiği diğer konu başlıkları Tekirdağ’da Tarım Bakanlığına bağlı binaların deprem dayanıklığı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların deprem dayanıklılığı ve sınıfların yetersizliği oldu.

Çerkezköy’de Pas ve Lila Kâğıt Fabrikalarının işçi direnişlerini 2’şer defa gündeme getiren Candan Yüceer, Tekirdağ’da lodos fırtınası, dolu yağışının etkilerine ilişkin birer kez soru önergesi verdi.

Candan Yüceer’in en garip soru önergesi ise Çay üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmesi olarak kayda geçti.

Kadın hakları ve cinayetleri 22 soru önergesi veya konuşma. Çocuk istismarı, erken evlilik ve çocuk işçiliği konuları için 3 önerge, İstanbul sözleşmesi için ise 2 önerge verdi. Aile kadın ve çocuk ile ilgili toplamda 28 soru önergesi veya gündem dışı konuşma yaparak en fazla belirli bir konuya odaklanmış oldu. 

TEKİRDAĞ İÇİN VAATLERİM YOK DEMİŞTİ

Tekirdağ’da bir kafede basın mensupları ile bir araya gelen Candan Yüceer Tekirdağ için bomba projelerim yok demişti.

4 dönem milletvekilliği döneminde de Tekirdağ ile ilgili fazla dertlenmediği anlaşılan Candan Yüceer’in Tekirdağ için  gündeme getirdiği diğer konular daha çok “istemiyoruz” ile alakalı oldu. Termik santral, Kum Ocağı ve İstanbul Hava Limanı için Saray Safalan’da açılmak istenen taş ocakları bunların başlıcaları.

TEKİRDAĞ’IN SORUNLARININ FARKINDA OLMADAN 4 DÖNEM VEKİLLİK YAPTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Adayı CHP’li Candan Yüceer, Tekirdağ’ın gelişmesi, daha fazla yatırım alması için mücadele etmediği daha çok ülke gündemi ile meşgul olduğu verdiği soru önergelerinden ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİNE BASKI

CHP'li Yüceer 'in oy için büyükşehir çalışanlarına baskı yaptığı iddia edildi. Cumhur İttifakı adayı Cüneyt Yüksel'in kazanması halinde kendilerini işten çıkaracağını, düşük maaş vereceğini ismini vermek istemeyen bir çalışan aktardı. Yüceer daire başkanlıklarını dağıtmaya başladığı, ismi geçen kişilerin personel üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddia edilen bir başka konu.  

CÜNEYT YÜKSEL 3 KİŞİYİ İŞTEN ÇIRATTI

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı döneminde belediyenin yüzde 90'ı CHP'li olmasına rağmen kendisine hakarete varan ağır eleştirilerde bulunan 3 kişiyi işten çıkardığı açık kaynaklarca biliniyor. Candan Yüceer bu siyasi baskı ile belediye başkanı seçildiği takdirde yeni alacağı personele alan açma olarak yorumlanıyor. 

TBMM SORGU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Candan Yüceer  10 puan fark yer! Makale: Candan Yüceer 10 puan fark yer!

Editör: Fatih ERGE